Spearhead je nový, velmi svižný způsob, jak si zahrát Warhammer Age of Sigmar
Novinka zdroj: Warhammer Community

Spearhead je nový, velmi svižný způsob, jak si zahrát Warhammer Age of Sigmar

2. 5. 2024 14:00 | Wargaming | autor: Patrik Hajda |

Studio Games Workshop před pár týdny oznámilo blížící se příchod čtvrté edice hry Warhammer Age of Sigmar, která slibuje spoustu velkých změn (viz předchozí článek). Jednou z novinek měl být i nový režim Spearhead, který se nám teď blíže představuje.

Spearhead bude ve své podstatě nová hra, která ale pravidlově silně vychází z klasického Sigmaru. Jen bude okleštěná o některá komplikovanější pravidla, takže bude prostupnější.

A protože na stole zabere sotva čtvrtinu prostoru co běžné bitvy, neměli byste mít problém zahrát si ji i v obýváku, zároveň doslova během obědové pauzy – až tak mají být jednotlivé střety rychlé, hraje se na pouhá 4 kola.

Warhammer Age of Sigmar – Spearhead zdroj: Warhammer Community

Zároveň vás možná potěší, že si kvůli tomuto novému módu nebudete muset kupovat nové figurky. Plně se v něm totiž využijí existující krabice řady Vanguard, které budou do budoucna přejmenované právě na Spearhead.

Nicméně upravená pravidla a celkové měřítko bitvy si vyžaduje nový přístup, proto počítejte s tím, že se úplně každá jednotka dočká nových warscrollů, aby byly bitvy vyvážené. Za tímto účelem přibývají i dvě schopnosti – jednotky, které by za nových pravidel byly slabší, získají možnost se po smrti vrátit do bitvy, zatímco mnohem silnější jednotky budou na svůj první vstup do hry muset počkat klidně až do třetího kola.

Kromě existujících krabic ale samozřejmě vzniknou nové, šité na míru svižnému módu. Startovní box obsáhne vše potřebné pro dva hráče – dvě kompletní armády, terén, oboustrannou hrací desku a dva balíčky karet, kde se jeden postará o zvraty v jednotlivých kolech a druhý vám umožní používat mocné schopnosti.

Součástí rovněž bude kniha v pevné vazbě, která kromě pravidel režimu Spearhead obsáhne i pravidla všech jednotek, abyste se mohli pustit do hraní s figurkami, které už dávno vlastníte. Tato pravidla budou dostupná i zdarma v PDF.

Nejnovější články