Čtvrtá edice Warhammeru Age of Sigmar přinese zásadní změny pravidel i rychlejší mód
Novinka zdroj: Warhammer Community

Čtvrtá edice Warhammeru Age of Sigmar přinese zásadní změny pravidel i rychlejší mód

22. 3. 2024 9:00 | Wargaming | autor: Patrik Hajda |

Od roku 2015 se studio Games Workshop věnuje své fantasy linii Warhammer Age of Sigmar, která se během letošního léta dočká své již čtvrté edice. Bude to první edice, která od vzniku této hry zásadněji pozmění její základní pravidla.

Tvůrci ještě nezacházejí do přílišných detailů, ale chtějí docílit větší přístupnosti a modularity při zachování současné hloubky, tedy aby se nováčci tolik nebáli do ní naskočit. Budete mít víc možností pro reakce v tahu soupeře díky upravenému systému schopností a bodů velení a změn dozná i dvojitý tah.

Změny jsou tak rozsáhlé, že se nevyhnou jediné armádě a studio naštěstí nebude tak hamižné, aby vás nutilo kupovat si nové figurky a podklady. Jednoduše si pak zadarmo stáhnete aktualizaci, která vám umožní rozhýbat vaše jednotky v nových pravidlech.

zdroj: Warhammer Community

A aby toho náhodou nebylo málo, vznikne nový herní mód Spearhead podobný Combat Patrolu z Warhammeru 40K. Půjde tedy o menší měřítko, skirmishové bitvy, které odehrajete do hodinky. Měla by to být ideální příležitost pro nováčky, jelikož nepotřebujete velkou, drahou armádu.

Všechna tato oznámení doprovází famózní příběhový trailer, který dává tušit, že se Age of Sigmar ponoří do temnoty s vyrojivšími se Skaveny. Tato horda krys zaplaví svět někdy v létě.

Nejnovější články