Po základním boxu 10. edice Warhammeru 40,000 se představuje trojice starter setů
Novinka zdroj: Warhammer Community

Po základním boxu 10. edice Warhammeru 40,000 se představuje trojice starter setů

11. 7. 2023 12:01 | Wargaming | autor: -Katcher- |

Jak už to tak v kraji bývá zvykem, tak po Leviathan boxech, tedy základních krabicích 10. edice Warhammeru 40,000, se jen zaprášilo – a to jak online, tak v kamenných prodejnách. A není se čemu divit, když se za cenu přesahující 4 tisíce korun jedná o skvělý starter s kupou modelů, knihou pravidel a nejrůznějšími herními pomůckami. 

Studio Games Workshop tyto boxy neoznačuje jako „startery“, ale jako „edition release boxy“, které jsou dostupné jen po určitou dobu, do vyprodání zásob. A stalo se to, co obvykle – boxy se po vyprodání objevují s přirážkou v obchodech typu eBay a takzvaní scalpeři si mnou ruce, jak to dobře vymysleli. Nutno ale jedním dechem dodat, že tentokrát se Games Workshop rozhodli implementovat systém, který zamezil tomu, že spekulanti skoupili zásoby limitky během pár minut. 

Je to logické, když jste Games Workshop, tak překvapivě nechcete, aby se s vaším zbožím obchodovalo a stalo se do určité míry investičním produktem. Studio proto oznámilo nyní nyní už opravdu starter sety v několika úrovních podle množství obsahu. Všechny kráčí ve stopách Leviathanu, tedy obsahují modely z něj, ovšem jsou ve třech menších, levnějších a také méně obsáhlých edicích.

Warhammer 40,000 Introductory Set

Warhammer 40,000 Starter Set zdroj: Warhammer Community

Jako první tu máme takzvaný Introductory Set, který obsahuje víceméně vše potřebné pro pobíhání dvou jednotek po stole. Kromě jednotky Infernus Maríny a jednotky Termagauntů obsahuje i štěteček, pět barviček, kleštičky a malou herní podložku.

A malá pravidla jsou rovněž samozřejmostí. Je to spíš na odzkoušení toho, jestli vás celý koncept tohoto hobby bude vůbec bavit. A na kolik vás taková zkouška vyjde? Na 55 eur, tedy v přepočtu 1 300 korun. Celková hodnota produktů je vyšší než cena, ale tohle je opravdu na to, abyste si doma malovali modely a zkusili, jestli vás to bude bavit.

Warhammer 40,000 Starter Set

Warhammer 40,000 Starter Set zdroj: Warhammer Community

Oficiálně pojmenovaný Starter Set obsahuje už o něco zábavy navíc. Pro hráče Maríny vedle výše zmíněných Infernusů přibývají Terminátoři včetně Kapitána. Na straně zlých brouků z vesmíru se zase jedná o pěknou hromádku hmyzu: 2x10 Termagauntů, okřídlený Prime, tři Von Ryan's Leapers a macík Psychophage jsou víc než slušným základem úvodní armády.

K tomu pravidla, měřítka, podložka... Tato krabice ale neobsahuje žádné barvičky, takže už se počítá s tím, že se ve wargamingu trochu pohybujete, případně si musíte dokoupit modelářské potřeby. Za tento balíček zaplatíte 80 eur, tedy v přepočtu 1 900 korun. Celková hodnota modelů, které byste si kupovali v budoucnu samostatně, je určitě vyšší než cena setu. Tyranidi tu mají hezčí nebo výstřednější modely, Space Marines se drží při zemi, ale zrovna pětice Terminátorů patří mezi nejvyhledávanější sety z Leviathanu. A navíc, s tímhle už si fakt zahrajete líp.

Warhammer 40,000 Ultimate Starter Set

Warhammer 40,000 Starter Set zdroj: Warhammer Community

Nakonec je tu Ultimate Starter Set obsahující ještě něco navíc. Mezi největší změny patří přihození terénu ve formě bunkrů a zdí. Tyranidům přibývají Barbagaunti a Maríně jedna postava navíc. Jedná se o dvě plnohodnotné Combat Patroly, které lze očekávat následně v samostatném boxu (viz novinka). Za tuhle ultimátku už zaplatíte 160 eur, tedy zhruba 3 800 korun. 

Ruku na srdce, do Leviathana má tento starter set pořád daleko. Chybí Dreadnaught, Librarian či Apatykář, u brouků zase „velké hračky“ jako Screamer Killer a Neurotyrant. Plus něco málo navíc. I tak se ale jedná o příjemný a cenově dostupný úvod do koníčku jménem Warhammeru 40,000. Navíc, jak bylo řečeno, jsou to kompletní Combat Patroly, což znamená, že rovnou z boxu můžete hrát plnohodnotný nový mód hry, který je šitý na míru nováčkům s jasně definovanými modely (které najdete tady).

Všechny výše zmíněné boxy odstartují své předobjednávky v oficiálním obchodě Games Workshopu již 15. července a v obchodech po celém světě se začnou objevovat od 22. července.

Nejnovější články