Mantic hodlá konkurovat Warhammeru 40,000 se sci-fi válečnou hrou Epic Warpath
Novinka zdroj: Mantic Games

Mantic hodlá konkurovat Warhammeru 40,000 se sci-fi válečnou hrou Epic Warpath

26. 2. 2024 15:00 | Wargaming | autor: Patrik Hajda |

Studio Mantic Games již řadu let nabízí alternativu k fantasy Warhammeru v podobě Knigs of War, stojí za skirmishovkou Deadzone i deskovou hrou Hellboy. Kromě toho chystá i stolní Halo, Worms či návrat figurkovky podle Walking Dead. Ale právě teď se odvažuje srovnávat se s Warhammer 40,000, jemuž hodlá konkurovat ve figurkovce Epic Warpath.

Svět této hry se buduje již od roku 2011 a prolíná se řadou dalších her studia. Epic Warpath vás vezme do daleké budoucnosti, kdy lidstvo kolonizuje vesmír a dělá si nové nepřátele v nejrůznějších rasách. A za ty můžete hrát.

Enforcereři jsou vlastně takoví vesmírní mariňáci, tedy nadlidé cvičení pro boj. Forge Fathers jsou zase vesmírní trpaslíci, Asterians jakási rasa robotů a Plague jsou znetvořené zrůdy připomínající ghúly.

Epic Warpath zdroj: Mantic Games

Z herního hlediska se hráči střídají v aktivacích svých jednotek, kterým ale ještě před tím přiřadili tajně žetony rozkazů. Díky tomu je neustále vidět, jaké jednotky ještě nepřišly na řadu. K pohybu potřebujete měřidlo, souboj je zase řešený hrstí osmistěnných kostek a úplně nejlíp uděláte, když se v případě zájmu podíváte na toto video ze záznamu z hraní.

Epic Warpath bude ještě pár dní na Kickstarteru, kde se hru podařilo zafinancovat díky 1 500 zájemcům a jejich 6,7 milionům korun. Díky tomu se odemkla v pořadí pátá armáda krysích Veer-Mynů, zatímco další tři armády na své odemčení stále čekají.

V rámci kampaně si můžete koupit jednu krabici s armádou o 155 figurkách (spousta z nich sdílí jeden podstavec) a vším, co je k hraní potřeba, za 1 750 korun. Pokud do hry půjdete s kamarádem, je mnohem výhodnější sáhnout po dvou krabicích za 2 600 korun, případně po čtyřech za 4 400 korun.

Poštovné se pohybuje od 415 do 890 korun a dobrou zprávou je, že jakékoliv další poplatky jsou již zahrnuté v ceně. Epic Warpath se pak vaším směrem vydá v březnu roku 2025.

Nejnovější články