Mantic Games představují Kings of War Ambush – menší bitvy vhodné pro nováčky
Novinka zdroj: Mantic Games

Mantic Games představují Kings of War Ambush – menší bitvy vhodné pro nováčky

19. 12. 2022 11:16 | Wargaming | autor: Ondřej Partl |

Kings of War je figurkový válečný titul od Mantic Games, který už spoustu let zprostředkovává epické bitvy různých fantasy ras, jako jsou nemrtví, trpaslíci, elfové či orkové, a to navíc za pomoci jednoduchých pravidel. Jak už je u takových titulů zvykem, tak do něj postupně vychází další a další novinky a jednotky, které mají za úkol zážitek více rozšiřovat. Ostatně, tento úkol má do jisté míry plnit i nově oznámené Kings of War Ambush.

Jedná se o nový způsob, jak můžete Kings of War hrát, který se zaměřuje na menší potyčky, čímž tedy upozaďuje masivní střety. Celkově by se tak mělo jednat o ideální možnost, jak mohou noví hráči proniknout do zdejšího světa Pannithoru, kdy si navíc rovnou mohou vyzkoušet frakci, za kterou by chtěli případně i hrát.

V Ambush tedy ke hře využijete o poznání méně bodů, což znamená, že není třeba malovat tak velké množství figurek, abyste měli připravenou dostatečně velkou armádu. Je tak umožněn daleko pomalejší začátek, kdy svou armádu můžete budovat volněji a postupně.

  Kings of War 5_result zdroj: Mantic Games

V Ambush jsou zakázané Legie a Hordy a je třeba počítat s tím, že ve hrách, které budou pod 750 bodů, nelze využít jednotek, které stojí více než 200 bodů. Platí to i v opačném případě, kdy ve hrách pohybujících se mezi 750 a 995 body zase nelze použít jednotky, které stojí více než 250 bodů. Tato omezení zahrnují i různá vylepšení, magické artefakty či kouzla.

Samozřejmě platí, že k této variantě lze využít již dříve zakoupené miniatury, avšak pokud by se jednalo o váš první kontakt se hrou, tak můžete kouknout po nových starter setech, v nichž dostanete vše, co potřebujete k základnímu hraní – armádu, pravidla a instruktážní příručku.

Vydání těchto starter setů je očekávané už 16. ledna a budou stát 40 eur (plus doprava). Už nyní si je zájemci mohou předobjednat v oficiálním obchodě, kde je jich dostupných šest, a to včetně goblinů či půlčíků, takže by si svého favorita měl najít pravděpodobně každý.

Nicméně tyto startovní balíčky nejsou to jediné, co si můžete nově předobjednat a očekávat to ve stejný den. Na své si totiž ještě přijdou příznivci goblinů, kteří si za stejnou cenu mohou koupit set tří gobliních jednotek, z nichž je možné vytvořit Goblin Mincery či je využít jako bojové Mawbeast Charioty, doplněné samozřejmě o podstavce.

Nejnovější články