Fantasy válčení v Kings of War přináší nový startovní set pro dva hráče
Novinka zdroj: Mantic Games

Fantasy válčení v Kings of War přináší nový startovní set pro dva hráče

21. 6. 2023 9:26 | Wargaming | autor: Ondřej Partl |

Kings of War od Mantic Games patří mezi ty nejrozšířenější a nejkošatější figurkové válečné hry, které neustále rostou. Koncem minulého roku byl například představený nový režim Ambush, který přináší trochu koncentrovanější bitevní zážitek, vhodný třeba i jako nástupní můstek nováčkům. Nicméně nováčci by mohli ocenit i nový startovní set určený pro plnotučné válčení.

Balení nazvané Ice and Shadow v sobě obsahuje vše, co potřebujete pro velkolepé bitvy dvou hráčů. Nese se v mrazivém duchu, jelikož dostanete figurky z hororových Nightstalkers, proti nimž se postaví odolní Northern Alliance (Severské aliance).

Přirozeně nesmí chybět ani kompletní kniha pravidel, jednotlivé instrukce, příběhové pozadí pro obě strany a hromada statistik pro jednotky. To vše naleznete v souhrnné třetí verzi kompendia, jež v pevné vazbě obsahuje téměř veškeré potřebné vědění.

Startovní balíček stojí přesně 100 eur, což je v přepočtu zhruba 2 380 korun. Aktuálně se sbírají předobjednávky a k odesílání dojde 10. července. Bohužel je ale cena za dopravu do České republiky docela vysoká.

Na druhou stranu budete bezpečně připravení na novou globální kampaň Shadowed Horizons, která nabídne další kapitolu příběhů z Pannithoru, jež odstartuje právě velkolepou bitvou Northern Alliance s Nightstalkers. Abyste se ale na ní mohli připravit opravdu řádně, určitě přijde vhod si přečíst příběhový úvod, který událostem této kampaně předchází. První část naleznete zde, zatímco druhou tady.

Tvůrci hry ze studia Mantic Games ještě připomínají, že něco málo nabízejí i fanouškům sci-fi. S jejich modulárním terénem totiž úspěšně postavíte kyberpunkové uličky, futuristické továrny i nebezpečné tábory v měřítku 28–40mm. Zároveň společnost upozorňuje, že s novinkami, které míří do jejich obchodu, z něj některé starší kousky odejdou. Proto si je aktuálně můžete pořídit ve výprodeji za sníženou cenu.

Nejnovější články