Deskovka The Elder Scrolls: Call to Arms prozkoumá Skyrim, Oblivion i TESO
Novinka zdroj: Profimedia

Deskovka The Elder Scrolls: Call to Arms prozkoumá Skyrim, Oblivion i TESO

21. 5. 2019 10:19 | Wargaming | autor: Patrik Hajda |

Určitě jste se setkali s deskovkou Fallout od Fantasy Flight Games, která u nás vyšla v češtině, a které jsem se věnoval i v recenzi. Tak přesně s touhle hrou nemá The Elder Scrolls: Call to Arms nic společného. Stolní Tamriel má na svědomí firma Modiphius, která vydává figurkovou wargamu Fallout: Wasteland Warfare, na jejíchž základech poběží i The Elder Scrolls.

Nicméně spousta mechanizmů bude překopaná na míru fantasy RPG plného dungeon crawlingu. Za zmínku stojí autor hry Mark Latham, který má ve svém portfoliu deskovky The Walking Dead: All Out War a The Harry Potter Miniatures Adventure Game a je zároveň redaktorem časopisu White Dwarf.

TES: Call to Arms půjde hrát třemi způsoby: hráči se porvou o vítězství mezi sebou, spojí síly proti hře, nebo sólo. Informace o herních systémech jsou kusé, ale zato se dozvídáme spoustu známých jmen, s jejichž krásnými figurkami se budete prohánět po velkém plánu pravděpodobně s pravítkem v ruce. Jen posuďte ten zástup: Hadvar, Ralof, Yrsarald Thrice-Pierced, Marcurio, Mjoll the Lioness, Ulfric Stormcloak, Galmar Stone-Fist, General Tullius, Lydia.

Společnost Modiphius Entertainment u nás možná není tolik známá, ale v jejím portfoliu si vybere snad úplně každý. Firma kromě figurkových her nabízí i pen & paper RPG, většinu v zajímavých licencích. Na jednom místě tak najdete hry ze světů Fallout, Star Trek, Duna, Conan, Vampire: The Masquerade, Mutant Chronicles, Infinity, Achtung! Cthulhu, John Carter, nebo třeba Kung Fu Panda.

Mezi oblasti, které navštívíte v rámci příběhové kampaně, patří ruiny Dwemeru, hrobky Nordů zamořené Draugry a zamrzlá divočina. Nicméně hry studia Modiphius mají ve zvyku se pořádně rozrůstat pomocí mnoha rozšíření, která rozhodně nelze označit za levná.

Nicméně nejprve budou k dispozici jen dvě sady. Jedna je startovním balíčkem pro dva hráče, ve které naleznete vše potřebné pro plnohodnotnou hru, druhá nazvaná Dragonborn je základem pro hru jednoho hráče. Do boje se vrhnete s oddílem jednotek, který může čítat 1–6 hrdinů a 3–15 podpůrných jednotek. Se základem maximálních hodnot nedocílíte, od toho tu budou ta rozšíření.

The Elder Scrolls: Call to Arms bude po stránce příběhu a komponent čerpat ze Skyrimu, Oblivionu, The Elder Scrolls Online a dalších. Jak už padlo výše, s hrou se počítá o letošních Vánocích. Snad se brzy dostane i do českých obchodů, ale vyloženě českou verzi v tomto případě neočekávejte. A pokud toužíte po krásné figurce drakorozeného z okolních obrázků, tak tu si můžete pořídit už teď přímo na stránkách vydavatele.

Nejnovější články