V létě se můžete pustit do nepřeberného množství příběhů z Falloutu v novém stolním RPG
Novinka zdroj: tisková zpráva

V létě se můžete pustit do nepřeberného množství příběhů z Falloutu v novém stolním RPG

8. 3. 2019 17:30 | RPG | autor: Patrik Hajda |

Společnost Modiphius v létě vydá stolní RPG Fallout: Wasteland Warfare. Je dost dobře možné, že jste tento název už někde slyšeli. Patří totiž deskovce od stejného studia, kterou si s Falloutem od Fantasy Flight Games nespletete nejen díky velmi odlišné obálce krabice, ale i hratelnosti. Zatímco u nás česky dostupný Fallout je jednoduchá deskovka s variabilní mapou, Wasteland Warfare je náročnější figurková hra odehrávající se na velkých bojištích a využívající pravítka pro měření vzdáleností.

Zároveň je silně příběhová (což mají obě hry společné) a právě z ní bude vycházet chystané RPG. Ve své podstatě půjde o rozšíření, jelikož RPG využívá karty postav a zbraní ze základní hry spolu s jejími kostkami (a figurky se také šiknou). Nicméně existují dvě možnosti, jak obejít nutnost vlastnit deskovou hru Fallout: Wasteland Warfare.

Fallout: Wasteland Warfare zdroj: tisková zpráva

Desková hra Fallout: Wasteland Warfare

Letní vydání doprovodí digitální balíček obsahující výše zmíněné karty, kompletní pravidla, popis archetypů postav a herní podložku. Jediné, pro co budete muset do obchodu navíc, jsou kostky. Druhou možností je počkat do Vánoc, kdy vyjde speciální edice obsahující ve fyzické podobě vše potřebné.

RPG Fallout: Wasteland Warfare je určené pro jednoho gamemastera a maximálně šest dalších hráčů. Kniha nabízí spoustu ilustrací a příběhů pro vaši inspiraci, kampaň rozdělenou do tří velkých dobrodružství, různé tipy a nástroje pro vaši vlastní tvorbu a další prvky typické pro RPG.

Jak už to u stolních her na hrdiny chodí, hranice jsou otevřené dokořán. Záleží jen na představivosti gamemastera, který buduje svět, a hráčů, kteří v něm žijí. Průzkum pustiny je samozřejmostí, stejně tak vývoj postavy, vylepšování vybavení, budování základny a další prvky, na které jste zvyklí z předlohy.

Modiphius bohužel neprozradili doporučenou cenu, ale připomněli, že to není jediné RPG, na kterém pracují. Druhé nebude vycházet ze světa Wasteland Warfare a ponese se v mnohem tradičnějším duchu. Bude stát na jejich systému 2d20, na kterém frčí Mutant Chronicles, Infinity, Conan, Star Trek Adventures a John Carter of Mars. S tímto RPG ale počítejte až v příštím roce.

Nejnovější články