Conquest dostává kompletní armády šité na míru turnajovému hraní
Novinka zdroj: Para Bellum Wargames

Conquest dostává kompletní armády šité na míru turnajovému hraní

11. 9. 2023 11:52 | Wargaming | autor: Patrik Hajda |

Možností, jak naskočit do mladé wargame Conquest: The Last Argument of Kings, je celá řada. V prodeji jsou krabice se dvěma armádami, tedy určené pro dva hráče. Nedávno se přidaly i startovní balíčky jednotlivých frakcí. A samozřejmě si můžete kupovat i jednotlivé modely.

Pokud to ale se hrou myslíte vážně, tedy tak vážně, že hodláte objíždět turnaje, které se konají i u nás v České republice, mají pro vás tvůrci ze studia Para Bellum Games ještě jednu možnost – krabici šitou na míru turnajovému hraní, tedy předpřipravenou armádu na 2 000 turnajových bodů (modely můžete samozřejmě použít i na menší skirmish Conquest: First Blood).

Do oběhu se nejprve vydají čtyři takové krabice pro čtyři ze sedmi frakcí hry, a protože jsou nadité obsahem k prasknutí, nemůžete se moc divit jejich závratné cenovce. V nejlevnějším boxu nazvaném Old Dominion Fallen Legion Army na vás čeká celkově 105 figurek, které si studio cení na doporučenou částku 400 eur, tedy v čistém přepočtu na 9 770 korun.

Conquest: Hundred Kingdoms Glorious Charge Army zdroj: Para Bellum Wargames

Balení Hundred Kingdoms‘ Glorious Charge se za 12 200 korun točí okolo kavalérie, Nords Blood Tide Army se mohou mimo jiné pochlubit dvěma Jotnary s cenovkou 13 000 korun a konečně armádě Wadruhn Heralds of Thunder Army dominuje nedávno představený kolos Tontorr, kde už musíte počítat s částkou 15 400 korun.

Je zjevné, že takové částky nejsou úplně určené pro nováčky, ale pokud jste hru dosud hráli třeba jen u kamaráda s vypůjčenými modely a víte, že se do hry Conquest: The Last Argument of Kings chcete ponořit naplno a turnajově, případně už dávno hrajete a láká vás jiná turnajová armáda, je tu tahle snadná, nikoliv však levná cesta (například ale spílaný Warhammer je na tom s cenami za turnajové armády podobně).

Z aktuálních novinek je to vše, ale studio již 14. září oznámí hromadu dalších. V rámci streamu na Twitchi zahájí třetí turnajovou sezónu (proto tento nový produkt), představí nové příběhové kampaně, novinky v bezplatné aplikaci doprovázející hru a samozřejmě nové figurky, které vyjdou koncem letošního a začátkem příštího roku.

Nejnovější články