Blíží se nová pravidla a starter sety futuristického wargamingu Firefight plného vozidel
Novinka zdroj: Mantic Games

Blíží se nová pravidla a starter sety futuristického wargamingu Firefight plného vozidel

13. 7. 2023 13:35 | Wargaming | autor: Patrik Hajda |

Společnost Mantic Games je takovým levobočkem Games Workshopu (studio ostatně v roce 2008 založil bývalý výkonný ředitel společnosti Ronnie Renton). Její Kings of War je proto jakousi odpovědí na fantasy Warhammer, Firefight zase de facto na sci-fi Warhammer. V portfoliu má i námořní bitvy Armada či deskovku Hellboy a dále chystá například stolní verzi videohry Worms a kooperativní dungeon crawler Dungeon Saga Origins.

V tomto článku se ale zaměříme na řečený Firefight, tedy wargamu zasazenou do vzdálené budoucnosti, v níž hrají důležitou roli nejrůznější vozidla. Firefight už je na trhu řadu let a loni přifrčela její druhá edice, přičemž teď jsou na cestě ještě nová, přepracovaná a doladěná pravidla, která doprovodí nové krabice plné plastu.

Hlavním produktem je protentokrát kniha nazvaná Command Protocols, která je určená jak zkušeným bojovníkům, tak nováčkům. Pro nováčky jde o nástupní můstek obsahující úplně vše, co k rozběhání Firefightu potřebují znát.

Současní hráči Firefightu se tu zase dočkají přepracovaných, tedy vylepšených pravidel, jejich balance, vyvážení army listů a vůbec poprvé je tu také v tištěné podobě army list pro Mazon Labs. Kniha zároveň uvede nový herní režim Annihilation Games s novými pravidly pro poškození zadních částí vozidel, jejich motorů zbraní a další, které si budete moct vyzkoušet v předpřipravených misích.

Tuto knihu spolu se všemi potřebnými žetony si můžete předobjednat v obchodě Manticu za 30 liber, tedy zhruba 830 korun a k jejímu odeslání vaším směrem dojde 28. srpna. To samé platí i pro dva nové startery sety, až tedy na cenu, která činí v obou případech 120 eur / 2 850 korun.

Starter sety obsahují zmíněná pravidla i s žetony, ale liší se figurkami (dvě a dvě válčící frakce). Balení Battle of Cabot III obsahuje přes 70 figurek pěchoty (Maraudeři a Enforceři), zatímco balení Assault of Exham už má v sobě i nějaká ta vozidla, ať už je řeč o tanku (frakce Forge Father), nebo důlním vrtáku (Veer-myn). A protože je logické, že se vám nemusí chtít do méně známe wargamy, můžete se nejprve začíst do kratších pravidel dostupných zdarma.

Nejnovější články