Vzhůru do dobrodružství v RPG podle slavného animáku Adventure Time!
Novinka zdroj: Cryptozoic

Vzhůru do dobrodružství v RPG podle slavného animáku Adventure Time!

10. 5. 2024 11:30 | RPG | autor: Michal Krupička |

Adventure Time: The Roleplaying Game je na první pohled hrou, která vás nechá si zahrát ve světě Ooo ze slavné animované předlohy, vytvořit si postavu, která tam skvěle zapadne, užít si dobrodružství a odnést si sladkou odměnu. Jenže tahle příručka ví, proč je napsaná v systému, na kterém běží zároveň i nejslavnější RPG Dungeons & Dragons a nebojí se toho využít.

Ostatně jak sami tvůrci říkají: je to právě původní Adventure Time, který si ze starších edic D&D bral inspiraci. Proto nabízí kompatibilitu, která vezme i vaše barbary, bardy a kouzelníky do světa, kde můžou zažít podivná dobrodružství, která by jinak byla vyhrazená jen pro hrdiny televizní předlohy.

Jenže to není všechno. Systém nabízí v rámci kampaně na Kickstarteru unikátní příručku Jake's Shmowzow Guide to Roleplaying Games, jež se zaměřuje na hráče, kteří RPG nikdy nehráli nebo neznají D&D. Tenhle nápad je skvělý hlavně proto, že fandové seriálu si můžou hru užít, aniž by se učili celý nový systém. Navíc ji autoři zdarma přidávají ke každé knize základních pravidel.

Kromě toho obsahuje Adventure Time: The Roleplaying Game ještě dvě knihy. Je tu samozřejmě základní příručka, která popisuje pravidla a umožní vám vytvářet postavy s mutacemi, robotickými částmi a představí rasy, které se přesně hodí do země Ooo. Nechybí upíři, humanoidní lesní plody, tučňáci nebo duhoví jednorožci, stejně jako nová povolání a celý bestiář. 

Poslední kniha Quest for the Shadow Gems je pak plná příběhů, které vás vezmou na výpravu za titulními stínovými kameny skrz království a dimenze a představí společnost země Ooo. Zároveň v ní hráči dostanou příležitost potkat i své oblíbené postavy ze seriálu.

Základní kniha pravidel vás v kampani ve fyzické podobě vyjde na 1 260 korun a společně s knihou Quest for the Shadow Gems na 2 500 korun, k čemuž navíc dostanete balík karet, jenž vám pomůže rychle generovat náhodná střetnutí. Největší edice pak nabízí obě knihy s exkluzivním pouzdrem, sadu kostek ve stylovém váčku, zástěnu pro vypravěče, mapu, balíčky karet pro události, zápletky a potvory a třeba i předtištěné deníky postav, to vše za 5 500 korun.

Poštovné se pohybuje od 700 do 1 150 korun, budete platit daň a svých odměn byste se měli dočkat nejdříve příští rok v březnu.

Nejnovější články