Vychází nová verze Příběhů impéria, Jeden prsten je za dveřmi a další novinky pro fanoušky RPG a gamebooků
Novinka zdroj: Mytago

Vychází nová verze Příběhů impéria, Jeden prsten je za dveřmi a další novinky pro fanoušky RPG a gamebooků

19. 10. 2023 11:22 | RPG | autor: Michal Krupička |

Vydavatelství Mytago oznámilo spoustu novinek, z nichž musíme jednoznačně začít českým RPGčkem Příběhy impéria, které běží na univerzálním systému Fate a právě teď se dočkalo nové edice. Opět se v ní vydáme do 19. století proměněného industriální revolucí ve svět steampunku. Prastará magie však nezůstává pozadu a pořádně míchá kartami.

Pravidla ve své nové edici nenechala kámen na kameni. Jen jádro systému zůstává stejné, na němž jsou postavená nová pravidla, která reflektují zpětnou vazbu hráčů původní verze. Nová tvorba postavy bude rychlejší a snazší, zároveň přibude osm předpřipravených postav. V základní příručce už teď najdete třeba i pravidla pro magii, která tu dřív nebyla, i ukázkové dobrodružství Stíny Londýna.

S novou podobou přibylo i kolem stovky nových ilustrací a rozšířená kapitola o celém světě hry a alternativní realitě historického 19. století, kde se dozvíte nejen o Evropě, ale i o Americe a dalších koutech světa význačných pro tenhle steampunk. Nová edice čítající necelých tři sta stran v pevné vazbě je už teď k dostání se slevou za necelých 500 korun v obchodě Imago. Poté bude stát bez koruny 700.

Příběhy impéria zdroj: Mytago

Pokud Příběhy ani Fate neznáte, můžete se s nimi seznámit s volně dostupnými lite pravidly (spolu s dalšími materiály), která jsou sice z původní verze, ale i tak poslouží jako dobrá ukázka systémů. Uvidíme, jak se nová verze pravidel ustálí mezi českými hráči. Šance tu rozhodně je.

Pro hráče RPG navíc Mytago do Vánoc chystá ještě další dva produkty. Prvním je očekávaná základní sada Jednoho prstenu, tedy překladu úspěšného RPG na motivy Pána prstenů od vydavatelství Free League. Můžete očekávat krabici plnou materiálů, která bude sloužit jako představení systému a umožní ho otestovat před tím, než vyjdou kompletní pravidla. Box jde už teď předobjednat za necelých 1 400 korun.

Nové knihy se dočká i systém pro milovníky starých časů, tedy Old-school Essentials, které jsme vám představili v rámci článku o RPG systémech. Kniha V pableskujících grottách je dobrodružství pro postavy od první do druhé úrovně od Gavina Normana. Tahle jednohubka má čtyřicet osm stran a zavede vás do podzemní, pobořeného chrámového komplexu i doupěte snového draka.

Jeden prsten zdroj: Mytago

Nakonec tu máme celkem čtyři gamebooky. Je tu už devatenáctý díl slavné ságy Osamělého Vlka řádu Kai. Kniha Stín Vlka vás znovu zavede do Magnamundu a tentokrát vašeho hrdinu, který už se stal velmistrem řádu, vezme na hon za dvojníkem, kterého temný bůh Naar vyslal, aby se pomstil za porážku svých přisluhovačů.

Dále už tu jsou samé nové světy a příběhy. Bájné země: Válkou zmítané království otevírá novou ságu odehrávající se v království Sokara. Je jen na hráči, jaké zvolí povolání pro svou postavu, ale i na čí stranu se přidá. Pomůže právoplatnému králi dosednout na trůn, nebo se dá raději do služeb žoldáků?

Kromě vrahů v uličkách města vás čekají i stoky pod Žlutým Přístavištěm, kde sídlí krysí král Skabb a cesta do mořských hlubin pro zlatou síť bohů. Kniha už jde předobjednat za zvýhodněnou cenu 319 korun, a ještě dostanete bonus k předobjednávce v podobě vytištěné barevné mapy.

Druhá sága, která se dočká svého prvního dílu, je mnohem menší. Tedy ne rozsahem nebo formátem, ale světem. Rudoval: Válečníkův meč vás totiž vezme do říše lesů kvetoucího mechu, kde v kůži myšího hrdiny budete muset získat meč Martina Válečníka a zastavit tak divoké hordy krysího vojevůdce Bičáka Klanyho. V předprodeji je kniha za 379 korun a jako dárek dostanete placku s motivem z knihy.

Poslední kniha je pak pro ty, kteří nemusí fantasy a raději se podívají do roku 1926. Nejedná se totiž o nic menšího než gamebook ze světoznámého vesmíru z pera H. P. Lovecrafta. Zvol Cthulhu: Volání Cthulhu vás vyšle na pátrání, které spustí dopis od zesnulého strýce. Po cestě potkáte kulty, tajemství vašich předků a božstva z míst mimo prostor a čas. Prostě vše, co patří ke slavnému mýtu. Předobjednávky knihy budou spuštěné brzy.

Nejnovější články