V RPG The Wildsea došlo k opačné apokalypse – svět zahalila přebujelá zeleň
Novinka zdroj: Myth Works

V RPG The Wildsea došlo k opačné apokalypse – svět zahalila přebujelá zeleň

14. 2. 2024 11:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Příběh RPG The Wildsea se odehrává 300 let poté, co civilizaci přemohla příroda. Rychle rostoucí zeleň zaplavila svět a nedokázaly ji prorazit ani ty největší lodě vybavené motorovými pilami. Vy se do tohoto světa vydáte jako posádka vzdušné lodi, a ne jen tak ledajaké. Tenhle svět je totiž velmi originální a už na první pohled zajímavý.

Vaše loď se bude plavit nad korunami stromů poháněná olejovým ovocem, medem a lanovými golemy. Jakožto vzdušný námořník budete moct být sice člověkem, ale klidně i kaktusoidním pistolníkem, houbovitou stonožkou nebo pavoučím člověkem oblečeným v hedvábí. Tím to ale zdaleka nekončí. Titulní Divoké moře totiž pořád roste a jeho kořeny vysávají život ze samotné Země a nabízí se otázka, co se tam dole pod tou houštinou a u jejích kořenů nachází.

Samotný systém se pak zaměřuje na vyprávění, využívá šestistěnné kostky a je podobný třeba slavným Blades in the Dark. Mezi inspiracemi autoři zmiňují třeba videohry Sunless Sea a Bastion, ale také jedny z nejlepších knih žánru new weird – trilogii Bas-Lag Chiny Miévilla (česky jako Nádraží Perdido, Jizva a Železná rada).

Hned na první pohled vypadají knihy The Wildsea po grafické stránce prostě skvěle. Pokud se jim povede dosáhnout geniality svých vzorů alespoň z části, budeme mít tu čest s něčím výjimečným. Ostatně hra vyhrála roku 2023 stříbrnou cenu Ennie za nejlepší psaní. Kniha se dá objednat ze stránek vydavatele Myth Works za 1 725 korun ve fyzické verzi v pevné vazbě nebo za 719 korun jako PDF. V případě té fyzické je ještě nutné připočíst 417 korun za poštovné. Nebo si můžete počkat na naše představení hry a recenzi, na čemž už se pracuje.

Nejnovější články