CBR+PNK: Augmented je minimalistické kyberpunkové RPG určené na one-shoty
Novinka zdroj: Myth Works

CBR+PNK: Augmented je minimalistické kyberpunkové RPG určené na one-shoty

12. 2. 2024 13:27 | RPG | autor: Michal Krupička |

CBR+PNK: Augmented neboli Cyber plus Punk je RPG postavené na systému Forged In The Dark, které jeho pravidla upravuje tak, aby se co nejvíc hodila pro účely one-shotů, tedy jednorázových her, které odehrajete za pár hodin během jediného večera. Navíc se prodává ve stylovém provedení, které s sebou bez problémů vezmete kamkoliv.

V nevelkém obalu najdete všechno potřebné ke hraní, tedy kromě kostek a papírů na poznámky... Ve hře se vžijete se do role Runnerů, tedy žoldáků, kriminálníků nebo aktivistů, kteří přežívají ve světě stínů a násilí. Je před vámi poslední mise, váš poslední běh, jímž vás provede 12 oboustranných letáků s pravidly, mezi nimiž jsou pravidla, pět připravených postav a nápady pro hráče i vypravěče, jak si takové dobrodružství vytvořit.

Kromě klasického kyberpunku jsou tu i variace, kdy se technologie míchá s magií nebo se vše odehrává v jediné megapoli, které vládnou tři megakorporace. Dokonce tu najdete i scénář inspirovaný kultovními filmy jako Predátor nebo Anihilace.

CBR+PNK: Augmented zdroj: Myth Works

Hru CBR+PNK: Augmented vydalo vydavatelství Myth Works a na první dobrou vypadá prostě úžasně. Její kopii si můžete koupit třeba na oficiálních stránkách za 860 korun. Jenom si bohužel dalších 400 korun budete muset připlatit za poštovné. A pokud se vám nechce kupovat zajíce v pytli, tak chvilku počkejte, jelikož Pavel už hru studuje, chystá se jí odehrát a o všem vám poreferovat v recenzi.

Nejnovější články