V chystaném RPG Midnight se vypravíte do školy čar a kouzel a nebudete potřebovat vypravěče či spoluhráče
Novinka zdroj: Crossed Paths Press

V chystaném RPG Midnight se vypravíte do školy čar a kouzel a nebudete potřebovat vypravěče či spoluhráče

2. 1. 2024 17:43 | RPG | autor: Michal Krupička |

Magické školy jsou populární – kdo by nečetl nějakou adult fantasy, neviděl nějaký film či seriál nebo nehrál nějakou videohru (to všechno mimochodem „umí“ Harry Potter...). Ale co stolní RPG? S tím pomůže Midnight, které vás postaví do role studenta, jenž právě nastoupil do školy The Midnight Court.

Jste výjimeční tím, že máte svého magického patrona nazvaného jednoduše Paragon. V rámci příběhu budete prozkoumávat školu, její pozemky a odhalovat tajemství i kouzelné obyvatele a příběhy ostatních studentů.

Celkem máte tři semestry, během nichž si vybíráte předměty, chystáte se na zkoušky a zlepšujete svoji postavu. Hra jako taková je designovaná jako sólové RPG, ale nabízí i možnost hraní ve více hráčích bez vypravěče. Navíc nepoužívá kostky, místo nich budete mít k dispozici balíček tarotových karet, které budou rozhodovat o vašem osudu. Co si budeme povídat, k tomuto tématu sednou skvěle.

Teď už nezbývá než počkat dva týdny, než Midnight odstartuje kampaň na Backerkitu, kde půjde zakoupit hru i balíček tarotových karet. Kampani by mohl zajistit úspěch fakt, že za hrou stojí tvůrce populárního sólového RPG Brambletrek. Ostatně hry sdílejí systém tahání karet, které vám dávají jednotlivé věci do scény příběhu, kterou pak vlastním vyprávěním dotváříte.

Nejnovější články