V RPG Memento Mori se z vás stanou morem nakažení lidé plnící si svůj poslední sen
Novinka zdroj: Two Little Mice

V RPG Memento Mori se z vás stanou morem nakažení lidé plnící si svůj poslední sen

21. 12. 2023 12:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Two Little Mice je velice populární studio, jehož crowdfundingové kampaně patří k těm obsahově nejnabitějším a je jedno, zda se snaží nabídnout pravidla o drobných obyvatelích opuštěného domu Household, nebo epické akční dobrodružství plné přestřelek jako v Outgunned. Prostě jsou úspěšné a pokud se k přispěvatelům přidáte, dostanete pořádný balík obsahu. Nedá se čekat, že by jinak dopadl i jejich nejnovější projekt Memento Mori, i když jeho zápletka nemůže být odlišnější.

V téhle hře se stanete skupinkou Drifterů – lidmi nakaženými záhadným morem, kteří budou cestovat Evropou 14. století za jediným účelem: splnit si svůj poslední sen. Nebude to pravděpodobně jen tak obyčejný mor. Jeho působení totiž otevírá dveře do temného světa, který je plný utrpení i nových sil a příležitostí.

Memento Mori nemá být příběhem se šťastným koncem. Nemoc vaše postavy bude požírat, zároveň jim ale propůjčí schopnosti, s nimiž naplní svůj největší sen. Vlastně se mi líbí představa melancholického příběhu skupiny odsouzené na smrt, která chce ještě dosáhnout posledního milníku svého života, než zemře.

Samotný herní systém se má soustředit hlavně na vyprávění a na Backerkit přijde zhruba za měsíc. Už z prvních ukázek knih je vidět, že vizuálně půjde o velice zajímavý počin a celková stylizace si bere inspiraci z knih vzniklých právě kolem 14. století. Vzhledem k předchozím projektům studia si troufám tvrdit, že tohle bude další velmi úspěšná kampaň a herně potenciální pecka.

Nejnovější články