V Brně si teď každý týden můžete zahrát výběr nejzajímavějších RPG
Novinka zdroj: Hry na hrdiny

V Brně si teď každý týden můžete zahrát výběr nejzajímavějších RPG

23. 2. 2024 9:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Chcete začít s RPG či vyzkoušet systémy, ke kterým se normálně nedostanete? V Brně je k tomu teď skvělá příležitost. Všechno to začalo vznikem skupiny DrD a D&D Brno na Facebooku, která časem dostala svůj Discord, s nímž došlo k přejmenování na mnohem přesnější Hry na hrdiny Brno. Netrvalo dlouho, než se objevila myšlenka na společné scházení, hraní a poznávání her a systému, což se koncem roku 2023 konečně dalo do pohybu.

V brněnském klubu Black Oil se vytvořil prostor, kterému říkáme jednoduše dungeon, kde dobrovolníci z komunity připravují hry pro zájemce. Teď už je díky tomu možnost se každý čtvrtek zúčastnit nějaké partie. Vypravěči i systémy se střídají a členové komunity mohou hlasovat o tom, co by je v dalším měsíci zaujímalo.

Vznikly dokonce oficiální stránky s přehledným rezervačním systémem, díky němuž se spojíte s vypravěčem dopředu a můžete se doptat na to, co vás zajímá. Na Discordu si navíc můžete domluvit kampaň nebo hraní s kýmkoliv, protože lidí podobných zájmů je tam už přes čtyři stovky.

Hlavní výhoda pořádaných oneshotů je v tom, že nemusíte nic chystat, většinou ani nutně umět třeba anglicky. Herní zážitek vám zprostředkuje vypravěč. Dodá materiály, vysvětlí hody a na vás je jenom to pověstné hrát a bavit se. Tímto způsobem se už zahrály hry jako Alien, Broken Tales, Doctor Who nebo i Příšera Týdne, kterou pořádal samotný majitel nakladatelství Casa de Locos, které stojí za českou verzí (více v našem rozhovoru).

Neméně se toho chystá do budoucnosti. Daniel z Casa de Locos plánuje hrát nejnovější superhrdinskou hru Masky: Nová generace, na kterou už chystáme recenzi, bude se hrát i to slavné D&D a vyzkoušíme si i neskutečně originální The Marvelous Children of Inang-Uri. Navíc ke všem hrám najdete na Discordu i popisky, kde se v případě nevědomosti nedozvíte, o co jde.

Blíží se i další komunitní sraz, který proběhne 13. dubna a chystají se workshopy pro vypravěče i hráče, kde si můžete vyzkoušet mnohem obecnější dovednosti. Na přelomu léta je v plánu i Wrath & Glory ze světa Warhammeru 40K, protože herna Black Oil není primárně o RPG, ale o wargamingu.

Pokud tedy chcete poznat nové lidi, zahrát si vybraná RPG a nemáte s kým, vzhůru na Discord nebo stránky a několika kliknutími se přihlaste na hru, při které si můžete užít hromadu zábavy, vyzkoušet nové systémy, to vše v příjemném prostředí.

Nejnovější články