Temná verze artušovských mýtů deskovky Tainted Grail dostane vlastní TTRPG
Novinka zdroj: Studio Agate

Temná verze artušovských mýtů deskovky Tainted Grail dostane vlastní TTRPG

10. 10. 2023 8:43 | RPG | autor: Michal Krupička |

Tainted Grail je svět, který překrucuje artušovské mýty na něco mnohem temnějšího, zároveň se inspiruje i keltskou mytologií. Po smrti se totiž vaši hrdinové dostanou do bájného Avalonu. V téhle verzi posmrtného života ale nejsou sami – jsou tu slavní hrdinové artušovské éry, podivná monstra a další ztracené duše. Tento svět se stal natolik populárním, že jsme kromě deskovky Tainted Grail: Pád Avalonu a mnoha jejích rozšíření dostali i dvě videoherní adaptace.

Tainted Grail: Conquest vás v roli jednoho z hrdinů nechá cestovat po mapě a v karetních soubojích porážet nepřátele, zatímco Tainted Grail: The Fall of Avalon je ambiciózní RPG v otevřeném světě podobné slavnému Skyrim, které se zatím nachází v předběžném přístupu. Příští rok tuhle u fanoušků úspěšnou rodinu konečně obohatí i stolní RPG Tainted Grail: Song of a Dying World.

Stanete se v něm strážci Avalonu, které definuje pětice vlastností a kombinace disciplín a domén, jež budou dohromady ovlivňovat i vaše motivace a morální zásady. Pomocí systému Ascension pak bude možné získat a upravit i speciální schopnosti. Hru vyvíjí Studio Agate, které vychází z vlastního středověkého systému Shadow of Esteren.

Díky tomu bude soubojový systém sice smrtící, ale zároveň intuitivní a snadný na naučení. Novinka rovněž využije i systém nebezpečí pro duševní stav vašich postav, jehož mechaniky budou pocházet přímo z deskovky Pád Avalonu.

Crowdfundingová kampaň hry Tainted Grail: Song of a Dying World odstartuje v listopadu na Kickstarteru a Backerkitu. Za zhruba tisícovku bude k dispozici základní příručka s pravidly, příběhovým pozadím a pěti dobrodružstvími, zatímco sběratelská edice za tři a půl tisíce korun obsáhne zástěnu, kostky, mapy, žetony a karty. Fyzické vydání knih se pánuje na příští rok, zatímco elektronická verze bude k dispozici krátce po skončení kampaně.

Nejnovější články