Svitky hrdinů jsou po obsahové stránce hotové a můžete si je zahrát zdarma
Novinka zdroj: Nord Ninja RPG

Svitky hrdinů jsou po obsahové stránce hotové a můžete si je zahrát zdarma

29. 11. 2023 11:57 | RPG | autor: Michal Krupička |

České RPG Svitky hrdinů se dočkalo přelomové verze 0.85. Čím je přelomová? Hlavně tím, že obsahuje úplně všechny texty a z větší části v té podobě, jaké je autor chce vydat. Pokud jste o hře náhodou neslyšeli, jedná se o fantasy poháněné systémem Powered by the Apocalypse kombinovaným s hexcrawlerem.

Takže jde o intuitivní a relativně jednoduchá pravidla, která se soustředí na vyprávění a rozvoj postav i jinak než prostými čísly. Hexcrawler zase znamená, že jednak se mapy dělí na hexy, ale také to, že je budete používat i třeba jako počítadla, kdy daný šestiúhelník budete postupně škrtat a pracovat s ním.

Jinak by se dalo říci, že jsou Svitky tím nejklasičtější hrdinským fantasy, jaké můžete znát. Ostatně sám autor je přezdívá Dračákem nové generace. Víte co? Možná má i pravdu. Vlastně bych byl rád, kdyby jí měl. Protože, i když se díváme na klasiku, je na ní právě díky modernímu systému něco, co ji krásně vyhazuje ze škatulky her, kterým odzvonilo na přelomu tisíciletí a lidi je přesto hrají. Ve Svitcích se mísí staré i nové do jediného koktejlu, který by mohl lákat všechny.

Navíc všichni, co mají chuť si vyzkoušet ponořit se do fantastických dobrodružství, která jsou pro českou fantasy tak trochu typická, nemusí na nic čekat. Verze 0.85 sice neobsahuje ilustrace, a ještě nějaká ta chvíle ji od tiskárny dělí, ale PDF verzi, která je plně hratelná a od plné verze téměř k nerozeznání, si můžete stáhnout zdarma. Stačí jen kliknout sem. Fyzická verze knihy pak vyjde pod nakladatelstvím Mytago.

Vývoj Svitků hrdinů se momentálně nachází ve fázi, kdy autor už jen sbírá připomínky hráčů na Discordu, Youtube nebo prostě kdekoliv, kde vás autor může vyslyšet. Tak vzhůru do hraní, protože i milovníci starých časů si můžou ve Svitcích najít to svoje a možná se právě jim staronový přístup může stát krásným odrazovým můstkem do světa moderních RPG.

Nejnovější články