Skvělé City of Mist se vrací na Kickstarter s parádním rozšířením
Novinka zdroj: Son of Oak Game Studio

Skvělé City of Mist se vrací na Kickstarter s parádním rozšířením

15. 2. 2023 11:53 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Že je City of Mist jedním z nejlepších RPG dneška, o tom už jsem se tady na webu párkrát letmo zmínil. (Konkrétně tady. A pak tady. A taky tady. A pak, kdyby to pořád nebylo dost jasné, jsme ho s Legendami ze stolu začali hrát na kameru.) Málokteré RPG v sobě zvládá tak elegantně kloubit fantaskní zábavu, hluboké osobní příběhy a bombastickou akci. To všechno navíc za podpory ohromného kvanta konzistentně kvalitního obsahu ze základní příručky a dvou nadupaných rozšíření Nights of Payne Town a Shadows & Showdowns.

A právě posledním dvěma zmiňovaným modulům se na svět klube mladší sourozenec. City of Mist je sice na sklonku svého produkčního života, ale tvůrci ze studia Son of Oak včera vyrazili na Kickstarter s kampaní na jedno poslední rozšíření: Local Legends. V době publikování této novinky vybrali již trojnásobek požadované částky, tedy přes 2 miliony korun.

Local Legends do Města zahaleného tajuplnou Mlhou dodá další tunu bonusového obsahu, ačkoli je pravda, že tentokrát nejde o natolik revoluční rozšíření, jako dvě předchozí bichle. Local Legends jsou totiž především souborem dodatečných městských Čtvrtí, které v průběhu let vyšly nad rámec těch obsažených v základní knize. Fungují de facto jako bonusové lokace s výrazně odlišnými typy zápletek, NPC a atmosférou, díky kterým vám může Město doslova růst pod rukama.

zdroj: vlastní video redakce

Protože jde do nějaké míry o remaster už vydaného obsahu, je fakt, že z osmi Čtvrtí obsažených v Local Legends je jich šest (Tourist Trap, Fortune Row, La Colonia De Sombras, Undertrash, Independence a The Sunken City) teoreticky k dostání již teď, ač pouze v .pdf formě. Nově přibude pouze Chinatown a jedna nová Čtvrť, kterou si odhlasují sami backeři. Tak na co se vás Local Legends – kromě knižního svázání – snaží vlastně nalákat? Jednak na to, že se každá ze Čtvrtí dočká hlubšího rozpracování a doplnění nových lokací, záporáků a zápletek. A pak hlavně na spoustu dalších dodatků.

Kromě osmi Čtvrtí v Local Legends také najdete osm nových one-shotů (případů na jedno/dvě/tři posezení) a osm nových předpřipravených postav s tradičně nádherně ilustrovanými deníky a ano, každá z postav (a pravděpodobně i případů) se bude odvíjet od jedné ze Čtvrtí. Pak tu máme nové kostky (pokud hru stihnete backnout ještě během prvního dne kampaně), novou mapu, nové přilepovací žetonky stop a spoustu stretch goalů v podobě nových záporáků, nových případů, samozřejmě i nových ilustrací a mapek… Je toho zkrátka dost a dost.

Local Legends vám přitom nemusí nutně udělat díru do peněženky. Všechna pdfka pořídíte za lidových 420 korun, samotná pevná vazba vás přijde na 860 korun plus 330 korun za doručení. Pokud jste ještě City of Mist nehráli a zvažujete, jestli do něj nezavítat, za 1 300 korun získáte kromě Local Legends i doslova všechny příručky včetně obou rozšíření v digitální formě (ve fyzické podobě by vás stejná odměna přišla na podstatně dražších 6 600 korun, respektive 4 tisíce, pokud se obejdete bez rozšíření).

Takže pokud jste poslední dobou na vážkách, zda-li se City of Mist nepodívat na zoubek (možná dokonce pod vlivem naší nové RPG show Legendy ze stolu, zmiňoval jsem ji už vlastně?), tenhle kickstarter vám budiž vynikající příležitostí, jak se o jeho kvalitách přesvědčit na vlastní šestistěnky. Vzhledem k tomu, jakou kvalitu si tahle hra dlouhodobě drží, snad není ani možné, aby to dopadlo špatně. A to vám říkám jako někdo, kdo už polovinu obsahu v Local Legends technicky vzato vlastní a stejně tenhle odstavec dopisuje levou rukou, protože tou pravou šmátrá po kreditce.

Nejnovější články