RPG Marvel Multiverse ještě ani nevyšlo, ale už má velké plány s X-Meny i Kangem
Novinka zdroj: Foto: Marvel

RPG Marvel Multiverse ještě ani nevyšlo, ale už má velké plány s X-Meny i Kangem

16. 2. 2023 14:45 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Už jste hráli Marvel Multiverse Role-Playing Game? Ne? Jasně, že ne. Základní příručka tohohle RPG odehrávajícího se ve světě komiksů od Marvelu má totiž vyjít až za půl roku, konkrétně 2. srpna 2023. Což ale tvůrcům zjevně nijak nebrání nás už teď tepat nadšenými oznámeními nových rozšíření a kampaní.

Po vydání corebooku by ke konci roku 2023 měla dorazit kniha dobrodružství Cataclysm of Kang, nepochybně dobře načasovaná vzhledem k aktuálnímu směřování filmového MCU. Na detaily je oznámení zatím skoupé, ale asi můžeme vsadit jeden dva kameny nekonečna, že Kang bude hlavním záporákem kampaně, respektive šesti vzájemně provázaných scénářů, které v knize najdete. Projít je budete moci buď pokaždé v jiné sestavě a osahat si tak co nejvíc všemožných superschopností, nebo se s jedním týmem propracovat z pouličních strážců pořádku až na ochránce samotného multivesmíru.

A kdyby vám nestačilo se těšit na tohle, Marvel by vám ještě rád oznámil, že v roce 2024 dorazí X-Men Expansion, které do hry přidá tolik oblíbené mutanty a všechny možné týmy a záporáky s jejich franšízou spojené. Rozšíření bude obsahovat předem připravené postavy z týmů jako X-Force, New Mutants nebo Marauders, plánky a ilustrace lokací s nimi spojenými, a ačkoli na předepsanou kampaň nedojde, nástřelů a drobných zápletek má kniha obsahovat tolik, že ji prý game master nebude mít problém dát dohromady sám. 

Nadšení tedy tvůrcům (a markeťákům) rozhodně nechybí, teď ještě doufejme, že i finální produkty budou stát za to. Ne že bychom na trhu měli vyloženou nouzi o superhrdinská RPGéčka (ehm, ehm, City of Mist, ehm, ehm, Masks), ale možnost si zahrát přímo za hrdiny z oblíbených komiksů či filmů by myslím nikoho neurazila.

Nejnovější články