Rozvášněte své kamarády v RPG telenovele Pasión de las Pasiones
Novinka zdroj: Magpie Games

Rozvášněte své kamarády v RPG telenovele Pasión de las Pasiones

7. 3. 2023 16:38 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Tak nějak mimochodem si za posledních pár let všímám, že RPG scéna kolem mně začíná být tak nějak víc… NSFW než bývala, řekněme. Jestli je to reálný trend nebo konfirmační zaujetí, to sám neumím posoudit, ale tak či onak jsem stejně strávil pár minut šokovaným mrkáním, když jsem zjistil, že existuje RPGéčko Pasión de las Pasiones (tj. Vášeň všech vášní), ve které si s kamarády můžete zahrát na… mexickou telenovelu? 

Dejte mi chvilku, musím zpracovat, jak přesně to na mě působí. Jsem ročník ‘94, takže jsem Natalii Oreiro v Divokém andělovi vídával přece jen trochu moc brzy na to, aby byla zodpovědná za můj sexuální awakening. Moje starší kolegy by tak Pasión de las Pasiones mohla lákat o něco více, stále si ale nejsem jistý, jak by se pánové tvářili, kdybych jim tohle RPGéčko navrhl jako program na další víkendovou chatu.

Na druhou stranu, hra nese rating přístupnosti pro náctileté, takže bych jim toho při game masterování nejspíš mohl odhalit zhruba stejně jako kdysi skutečná Natalia Oreiro. (Takže… Méně, než by chtěli? Více, než by chtěli? Sakra, teď jsem se do toho zamotal…)

Pasión de las Pasiones zdroj: Magpie Games

Ale dětinské žoviálnosti stranou, Pasión de las Pasiones by s veškerým svým sebeuvědomělým cringem mohla být upřímně dobrou zábavou. Ostatně největší sranda na sledování telenovel vždycky bylo si z nich střílet a Pasión de las Pasiones si je toho zřejmě velice dobře vědomá. Dojemná vyznání, retroaktivní zvraty, které málokdy dávají valný smysl, nečekané návraty domněle mrtvých postav na scénu a námitky na svatbách na poslední chvíli, to všechno je do vás hra připravená sypat pod tlakem a je odhodlaná si přitom ze sebe dělat srandu stejně tak, jako to dozajista budete dělat i vy. 

Budete naslouchat skandálním drbům linoucím se mezi ložnicemi luxusního rodinného sídla; budete se zamilovávat do zahradníků, které by vaši bohatí rodiče nikdy nebyli ochotni schválit; budete nucení do svatby se zlým generálem s páskou přes oko; a budete ty zlé generály vyzývat na souboj na život a na smrt v zájmu záchrany té, které milujete nejvíc – ledaže by to ve skutečnosti bylo její zlé dvojče! 

Hra běží na PbtA enginu a zdá se, že autoři vědí, jak z jeho mechanik vyrazit v rámci žánru maximum. Vydavatelem jsou Magpie Games stojící za dalšími povedenými PbtA projekty jako superhrdinské Masks. A pokud si nejste jistí, můžete se podívat na zdarma dostupnou quickstart verzi pravidel. Jediný nedostatek nacházím v tom, že tvůrci ve svém online obchodě nenabízí i přebal na knihu, pod kterým byste si v metru schovali obálku přímo křičící obscénnosti o pulzujících údech a mořských mušlích. 

Nejnovější články