RPG Pigeon's Eleven nabádá ke dvěma věcem: Buďte ptákem a páchejte zločiny
Novinka zdroj: 9th Level

RPG Pigeon's Eleven nabádá ke dvěma věcem: Buďte ptákem a páchejte zločiny

27. 2. 2023 9:19 | RPG | autor: Pavel Bareš |

RPGéčka jsou úchvatný žánr. Umí vám naplnit vaše nejtajnější fantazie. Umí hojit traumata z dětství. Můžete v nich objevit sami sebe, nebo ještě lépe najít přátele a společně s nimi si projít očistcem, který vás ohněm i železem skuje do kolektivu schopného hrdinských skutků, o kterých by se samotným jedincům mohlo zdát jen v těch nejdivočejších snech. Anebo, ve své nejvrcholnější formě, vás nechají hrát za ptáky a pořádat grandiózní loupeže. No zkuste indie RPG scénu nemilovat.

Pigeon’s Eleven (ehmmm, Holubovi parťáci?) je chystané RPG od studia Arbitrio Games, které si aktuálně vyzobává poslední dny své kickstarterové kampaně a volata už má nacpaná k prasknutí, což ale vůbec není důvod, abyste jim ještě pár zrníček nepřihodili. Jsou to nakonec ptáci nenažraní: Celá hra je přece o tom, jak se v roli skupiny profesionálních a okřídlených lupičů, vloupačů, podvodníků a podfukářů pokoušíte čmajznout něco dobrého k snědku.

Pigeons Eleven zdroj: 9th Level

V Pigeons Eleven jsou ptáci vychytralým a zákeřným živočišným druhem schopným mnohem větších lumpáren, než by naivním lidem kdy přišlo na mysl. Tedy úplně stejně, jako je tomu ve skutečnosti. Umí páčit zámky, pořizovat si falešné doklady a upřímně doufám, že ve hře existuje možnost navléct svého ornitokriminálníka do rozkošného, ač stále stylového černého roláčku. (Obrátili jsme se s tímto dotazem na tvůrce, ale před vydáním článku jsme nedostali odpověď. V případě obdržení ji sem zpětně doplníme.)

Hra vychází pod nakladatelstvím 9th Level Games a využívá i jejich domácí systém Polymorph. Různé třídy ptačích specialistů (nikoli jen holubů, mimochodem) tady hází různými typy kostek podle toho, jak se vyznají v jednotlivých aspektech lupičského řemesla. Jde o jednoduchý, primárně narativní systém, který by měl v první řadě generovat napínavé a absurdní scény jako vystřižené z heistových thrillerů… Kdyby v nich George Clooney a Brad Pitt měli zobáky a křídla.

Kickstarterová kampaň končí prvního března. K odeslání příručky by mělo dojít na podzim a přijde vás na 336 korun za fyzickou kopii, případně 224 korun za .pdf verzi. Alternativně můžete do kampaně zainvestovat víc a obdržet i předchozí tituly od Arbitrio Games.

Nejnovější články