Napněte plachty a oloupejte pomeranče: Pirate Borg je na obzoru!
Novinka zdroj: Free League

Napněte plachty a oloupejte pomeranče: Pirate Borg je na obzoru!

28. 6. 2023 10:48 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Pamatujete se na Mörk Borg? Dark fantasy artpunkové OSR RPG s grafickým zpracováním působícím zhruba jako kdyby Louvre trpěl závažnou mentální poruchou? Tenhle ultimátní niche má od nynějška na kontě ne jeden, ale už dva spin-offy. Prvním z nich byl cyberpunkový Cy Borg (psali jsme zde) a teď se k němu přidává mořskou solí a gangrénou páchnoucí Pirate Borg. A ani tenhle nejmladší přírůstek do rodiny se s vámi mazat nebude.

Nečekejte tady žádné romantizování chrabrých, nepochopených pirátských antihrdinů. Budete rabovat, krást, ničit, pakovat si kapsy zlatem, zakopávat poklady uprostřed džunglí a pomírat na malárii, prastaré kletby, kulky v čele, šavle ve střevech, kyselé žaludeční šťávy přerostlých olihní všude kolem vás a rum ve vašich okoralých játrech. 

Co do hratelnosti je Pirate Borg dost podobný původnímu Mörku, ale samozřejmě je tu spousta tematických úprav. Herní svět Temného Karibiku je přinejmenším inspirovaný skutečnou historií. Máme tu pravidla pro lodní souboje, monstra samozřejmě vychází z klasik žánru, z magického systému je zřetelně cítit „voodoo mojo” á můžete hrát za mořskou pannu nebo křížence člověka s chobotnicí. Proč by ne?

Pirátských RPG obecně moc na trhu není a garantuji vám, že žádné jiné nedisponuje takhle ulítlým vizuálem. Ačkoli by se mělo zmínit, že za Pirate Borg nestojí autor Mörk Borg Johan Nohr, ale Luke Stratton, který Nohrův původní styl sice zdařile imituje, ale přece jen je cítit, že je to tentokrát o něco víc krotké. Což ovšem nemusí být na škodu: Aspoň to člověk snáz vydýchá.

Pokud tedy holdujete OSR RPGéčkům a vaše srdce touží vyrazit horizontu, kořisti a neodvratné smrti vstříc, můžete si Pirate Borg předobjednat na stránkách Free League za 800 korun. PDF soubor obdržíte jako vždy okamžitě po platbě, zatímco fyzická kniha má vyjít letos 19. září. A když už tam budete, nezapomeňte se mrknout na aktuálně probíhající slevy.

Nejnovější články