Máte rádi Hru na oliheň a Hunger Games? Tak berte nové RPG Deathmatch Island
Novinka zdroj: Evil Hat Productions

Máte rádi Hru na oliheň a Hunger Games? Tak berte nové RPG Deathmatch Island

26. 10. 2023 11:03 | RPG | autor: Michal Krupička |

O Deathmatch Island jsme poprvé informovali při jeho oznámení a těšili jsme se na víc informací o RPG inspirovaném Hrou na oliheň, Hunger Games a Battle Royale. Ty jsme dostali s odstartováním kampaně na Backerkitu. Premisa hry je jednoduchá: Vaše postavy projdou sérií ostrovů v souboji na život a na smrt s ostatními účastníky téhle zvrhlé soutěže. Budete získávat výbavu, informace, přátele i rivaly.

Hlavní pointa Deathmatch Islandu je ale trochu jinde. Soutěžící si totiž pamatují jen matné útržky z toho, co se dělo předtím. Přihlásili se do soutěže dobrovolně, byli unesení nebo je za tím vším úplně něco jiného? Tyhle otázky je budou pronásledovat, a hlavně i povedou k jednomu ze dvou přístupů. Budete se snažit hrát podle pravidel, nebo se vrhnete po hlavě do snahy celou soutěž zničit zevnitř?

Ze samotné zápletky vyplývá, že nebude nutné se na hru z pohledu hráčů víc připravovat právě kvůli amnesii. Díky systému PARAGON zase pravidla přejdou rychle do krve a nic nebrání samotnému hraní. Hra by proto mohla být ideální na víkendové seance a one-shoty. Každý ostrov je navíc rozdělený na dvě fáze, kdy v jedné budete mluvit, prozkoumávat a zjišťovat, co se to vlastně děje a ve druhé dojde na samotnou akci.

Deathmatch Island zdroj: Evil Hat Productions

Pravidla jako taková vypadají skvěle, avšak celá kampaň má jedno velké ALE – tvůrci nezasílají fyzické knihy do Evropy. Odůvodňují to tím, že ceny dopravy jsou nejisté a nechtějí prodávat produkt, kde ve výsledku zaplatíte víc za poštovné.

Musíme si tak nechat zajít chuť na příručky v pevné vazbě a její lepší edice. Máme proto dvě možnosti: klasické PDF nebo PDF s modulem pro virtuální hraní na Roll20. V obou případech dostanete hned po kampani přístup k rozpracované verzi pravidel, než tvůrci příručku doladí a opatří ilustracemi.

Samotné PDF stojí 350 korun, zatímco společně s virtuálním modulem vás vyjde na 700. Součástí jsou všechny digitální cíle, a dokonce i kód, který vám umožní nechat si příručku po vydání vytisknout a zaslat přes DriveThruRPG. Nikde ale není uvedeno, kolik takový tisk stojí a ani na stránkách DriveThruRPG není poštovné do České republiky přesně stanovené. V každém případě je vydání hry Deathmatch Island plánované na červen roku 2024.

Nejnovější články