Tvůrci Blades in the Dark chystají battle royale RPG Deathmatch Island
Novinka zdroj: Evil Hat Productions

Tvůrci Blades in the Dark chystají battle royale RPG Deathmatch Island

19. 9. 2023 12:25 | RPG | autor: Michal Krupička |

Četli jste Pavlovu recenzi hry Classroom Deathmatch, co nebyla tak úplně recenzí? Říkali jste si, že by téma vyvražďovaček ve stylu slavného filmu Battle Royale, který dal vzniknout stejnojmennému žánru videoher a nejedné filmové kopii, by si zasloužilo pořádné neamatérské RPG? Pokud ano, čekání je téměř u konce. Tvůrci Blades in the Dark se totiž rozhodli, že popadnou základ univerzálního Paragon systému a udělají vlastní řežbu o přátelství, zradách a mlácení lidí pánvičkami a raketomety.

Dobře, ono to nebude tak jednoduché a za vším bude pravděpodobně něco trochu víc. Tvůrci hru Deathmatch Island popisují jako herní show, kde můžete získat bohatství, slávu a svobodu. Zároveň upozorňují, že vaše naverbování může způsobit ztrátu paměti a zmatení. Mezi inspiracemi jsou kromě seriálů jako Hra na oliheň a Ztraceni i videohry Control a Deathloop.

Hra jako taková vás navíc má provést několika ostrovy, které prozkoumají krutost systému, paranoiu, soutěživost a pokusí se poštvat účastníky proti sobě. Otázkou je, zda budete ti, kdo se systému postaví, nebo mu půjdete na ruku. Dále víme, že hra bude mít dvě fáze. První bude o získávání zdrojů, formováni spojenectví a vůbec o všem tom roleplayovém masíčku, co máme rádi.

Druhá pak přejde v samotný konflikt a uvidí se, zda vaše snahy v té předchozí k něčemu byly. První ukázka listiny předvádí schopnosti jako plížení, sociální dovednosti a používání zbraní a ukazuje zbraně od kuší přes pistole až po raketomet. Zároveň je na ní i počet sledujících a nezbývá než hádat, jak bude získávání fanoušků ve hře zpracované a důležité.

Crowdfundingová kampaň hry Deathmatch Island začne na Backerkitu 17. října 2023. Hru bude vydávat Evil Hat Productions a v kampani půjde koupit jak kniha v pevné vazbě, tak PDF i modul pro VTT Roll20.

Nejnovější články