Humble Bundle ve dvou balíčcích nabízí za pár korun RPGčka Vampire: The Masquerade a Warhammery
Novinka zdroj: Cubicle 7

Humble Bundle ve dvou balíčcích nabízí za pár korun RPGčka Vampire: The Masquerade a Warhammery

25. 10. 2023 9:10 | RPG | autor: Michal Krupička |

Humble Bundle prakticky neustále nabízí PDF verze RPG knih ve výhodných balíčcích. Tentokrát se sešly dva, které rozhodně stojí za pozornost. V jednom naleznete všechny tři světy Warhammeru od Cubicle 7, ve druhém dvojici nejnovějších pravidel World of Darkness, mezi které 30. srpna přibydou i vlkodlaci, kteří sice pochopitelně v balíku nenajdete, ale základ sbírky je to i tak skvělý.

Začněme balíčkem Warhammeru nazvaným The Best of Warhammer RPGs, z něhož jsme recenzovali dvě hry. Jedná se o Warhammer Fantasy Roleplay, který si u nás vysloužil „Zásah!“ a základní pravidla jsou k dispozici spolu s pěti rozšiřujícími knihami právě v tomto balíčku.

Další z pravidel vás zavede do poněkud kontroverzního světa Games Workshopu nahrazujícího starou fantasku (která se ale vrací na scénu). Řeč je o Age of Sigmar a dal by se v jednoduchosti popsat jako fantasy Warhammer 40,000. Obří kladiva, obří zbroje a vůbec všechno, co k tomu patří. Cubicle 7 pro tenhle svět vytvořilo pravidla Soulbound a kromě základní knihy najdete v balíčku i pět rozšíření.

Chronologicky poslední je Warhammer: 40,000 Roleplay – Wrath & Glory. Tomu jsem v recenzi vyčítal, že v základní knize chybí některé věci pro svět futuristického Warhammeru význačné a balík od Humble Bundle tenhle problém částečně řeší. Sice pořád chybí rozšíření, které do hry přináší vozidla, ale co se dá dělat. Hra je to stejně kvalitní. Celá sada knih stojí 420 korun, což je doopravdy za hubičku.

Pak je tu neméně populární World of Darkness v balíku Month of Darkness. Jeho hlavní částí je komplet upířích pravidel. Vampire: The Masquerade si tak můžete užít od základu přes rozšíření pro všechny herní frakce až po příběhové rozšiřující knihy, které vás vezmou třeba do Chicaga nebo Londýna. Ostatně upírům se věnuje osmnáct z dvaceti knih z balíčku.

Zbylé dvě jsou pro ty, kteří raději nadpřirozený šmejd nakopávají do chapadel, tesáků a bůhví čeho ještě. Novější Hunter: The Reckoning tu najdete v podobě základní příručky s rozšířením His Last Trick. Month of Darkness je asi o pětikorunu levnější než jeho warhammerovský protějšek.

Rozhodně v obou balíčcích naleznete kvalitní systémy z legendárních světů, které můžete znát i mimo stolní RPG a rozšířit si tak možnosti, jak se do nich ponořit. Za takový balík knih navíc zaplatíte jen zlomek ceny. Pokud se něco z témat hodí do vašich osobních preferencí, rozhodně bych neváhal. Warhammer bude v nabídce ještě dva týdny, upíři deset dní.

Nejnovější články