Warhammer: The Old World se vrátí ke kořenům známého světa začátkem příštího roku
Novinka zdroj: Games Workshop

Warhammer: The Old World se vrátí ke kořenům známého světa začátkem příštího roku

16. 10. 2023 13:05 | Wargaming | autor: Ondřej Partl |

Během letošních oslav tzv. Warhammer Day se společnost Games Workshop rozhodla, že alespoň trochu potěší všechny fanoušky, kteří vyhlíží návrat ke kořenům fantasy světa s Warhammer: The Old World. Ti by si nově měli zakroužkovat start příštího roku, jelikož právě jeho začátek je období, kdy se novinka podívá do obchodů.

Hra je mnoha nadšenci do wargamingu vyhlížená především kvůli tomu, že na stoly vrátí původní zasazení z Warhammer Fantasy Battle, jež v roce 2015 nahradilo Age of Sigmar. V podstatě se jedná o tu grandiózní variantu světa, jíž znáte třeba z videoherní série Total War: Warhammer. Obrovská mapa připomínající středověkou/renesanční Evropu, kde se síly Chaosu plíží po jejím okraji.

Časově se The Old World odehrává v období Tří císařů, tedy před velkou válkou proti Chaosu. Mezi základní frakce se zařadí Empire, Dwarves, Wood elfové, High elfové, Warriors of Chaos, kmeny Orků a Goblinů, Beastmeni, Tomb Kings a Bretonnie. Dodatečné frakce, jako jsou Skaveni nebo Vampire Counts, budou mít k dispozici pravidla v digitální podobě, kdy k nim můžete využít své staré modely. Tudíž ano, pokud vlastníte figurky z minulosti, neměl by být problém je použít i zde. Jenom dost možná bude zapotřebí vyměnit základny.

zdroj: Games Workshop

Nicméně právě království Bretonnie se stalo první frakcí, kterou se firma rozhodla kompletně představit. Ukázala všechny miniatury dostupné při vydání. Prohlédnout si je můžete v galerii výše, kdy některé jsou zhotovené z resinu, zatímco nějaké z plastu. Ve výčtu naleznete vládce, rytíře či vlajkonoše na Pegasech, četu pěších rytířů, lukostřelce, běžnější ozbrojence nebo trebuchet. Některé můžete znát z minulosti, jiné jsou nové.

U menších jednotek vždycky v krabici naleznete dostatek figurek, abyste byli schopní vytvořit kompletní pluk. Příkladem jsou lučištníci, jichž bude v krabici 32, a jsou doplnění ještě o velitele a obranné kůly. K těmto sadám si fanoušci klidně ještě doobjednají několik známých hrdinů z kovu a speciálních jednotek.

Jestli nejste příznivci fantasy a máte raději tvrdé bitvy v daleké budoucnosti, firma už před nějakou dobou oznámila, že po omezenou dobu nabídne historicky úplně první pravidla pro Warhammer 40,000. Stylový dárek pro všechny nadšence, kteří chtějí dostat zajímavý náhled do historie oblíbeného univerza.

Nejnovější články