Dungeon Journal je další kickstarterový skvost, na který nemám peníze

13. 11. 2022 10:29 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Matně si pamatuju doby, kdy jsme RPGéčka hrávali na zaprášených matracích v podkroví s deníky načmáranými tužkou na linkovaném papíře a s kostkami ukradenými z Člověče, nezlob se. Jenže čím jsem starší, tím jsem usedlejší. A čím jsem usedlejší, tím se do mého hraní vkrádá potřeba „mít to hezký“. A čím víc to potřebuju mít hezký, tím nebezpečnější místo se z Kickstarteru stává. Především kvůli věcem, jako je tenhle krutopřísně libózní deník.

Hele, já samozřejmě umím být racionální člověk. Chápu, že ta endorfinová bouře, kterou si můj mozek prochází při sledování ukázkového gifu výše, je jenom symptomem mého SOS (tj. Shiny Object Syndrom), který mi našeptává do ouška, jak strašně cool by to bylo napochodovat ke stolu s takhle těžcefrajerským kusem příslušenství. Ačkoli hluboko uvnitř vím, že sebeúchvatnější kickstarterové gizmo mi nikdy nezvládne vydobýt úctu u mých přátel ani naplnit prázdnotu v mém srdci. Nepovedlo se to těm kulatým kostkám. Nepovedlo se to tomu speciálnímu stolu s čalouněnými okraji, šuplíčky, plyšovým polstrováním a držáky na pivo. Problém očividně vězí někde jinde než v nedostatku nablýskaných tentononců, Pavle!

Kupování nových věcí samozřejmě není cesta za štěstím a já jsem si toho plně vědom a... a... ale podívejte se na to, má to integrovanou přihrádku na kostky schovanou ve hřbetě! A destičku s otočnými ukazateli a koženou skládací dice tower a spoustu kapsiček uvnitř, do kterých bych si mohl dávat… ehm, pravítka, zřejmě? Kdybych věděl, že být dospělým a finančně zodpovědným hráčem RPG bude takhle náročné, zůstal bych u skládání origami...

Hm? A jo vlastně, tohle měla být novinka, ne moje rozmazlené fňukání. Inu tedy, pokud vy se u stolu rádi rozmazlujete (nebo je vaše SOS zkrátka silnější než hrozící účet za plyn), račte vyrazit na stránku kampaně a udělejte si radost. A pokud ne, klidně si tam běžte alespoň zaslintat. Předem se omlouvám, jestli vám tam přitom budu zaclánět.

Nejnovější články