S tvorbou velkolepých scenerií pro vaše RPG vám pomůže kniha The Tremendous Tome of Epic Dungeons

31. 10. 2022 9:28 | RPG | autor: Ondřej Partl |

Mnoho hráčů se během her na hrdiny vydává na různá dobrodružství, v nichž se na pár hodin mohou stát někým zcela jiným. Takový ten chvilkový útěk od šedé reality. Občas k tomu stačí velká porce představivosti, ale ve chvílích, kdy je jí málo, mohou pomoct různé miniatury – figurky a scenerie, v nichž se dobrodružství odehrává. Jenomže tvorba těchto kulis může být díky velkému počtu dostupných materiálů a prvků poměrně zahlcující. Pokud tedy potřebujete nějakým způsobem utřídit myšlenky, případně jenom hledáte  inspiraci pro vlastní tvorbu, mohla by vám pomoct kniha The Tremendous Tome of Epic Dungeons.

Kniha kromě kvalitního zpracování a odění do červené umělé kůže nabídne 144 stran plných dungeonů, které připravili veteráni Dave Taylor a Jeff Hall za pomoci komerčně dostupných součástí, elementů z 3D tiskáren a jejich zcela vlastních výtvorů. Kromě nich v knize ale také naleznete ukázku tvorby těch nejlepších komunitních stavitelů, mezi nimiž se nachází třeba Real Terrain Hobbies, Black Magic Craft a InkdMage. Na tom všem navíc spolupracují i společnosti jako Dwarven Forge, WizKids a Steve Jackson Games.

Projekt můžete už tradičně podpořit na Kickstarteru. Zde tvůrci požadují minimálně 20 000 amerických dolarů (necelých 500 000 Kč). Tento cíl je v době psaní článku překonán již o sto tisíc korun, díky čemuž bylo odemknuté jednorázové (one-shot) RPG The Depths of Eternal Darkness v podobě PDF. Zároveň to znamená, že tvůrci mohou dokončit svou další knihu The Tremendous Tome of Decorating Dungeons, která bude dostupná zdarma rovněž ve formě PDF a poskytne tipy pro začátečníky v tvorbě terénů včetně jejich malování.

Jestli máte zájem o samotnou knihu, tak za její PDF verzi zaplatíte v kampani 25 dolarů (620 Kč), zatímco fyzická vás vyjde na 45 dolarů (1 120 Kč). V případě nákupu té fyzické vás poté jistě zajímá cena dopravy, kde pro Evropskou unii platí zhruba 14 dolarů (350 Kč) za kus, 20 dolarů (500 Kč) za dva a 24 (590 Kč) za tři kusy. VAT by v tomto případě neměl být problém. Datum doručení knihy je aktuálně stanoveno na listopad příštího roku.

Nejnovější články