Chcete se pustit do omlazeného švédského dračáku Dragonbane? PDFka jsou venku!
Novinka zdroj: Free League

Chcete se pustit do omlazeného švédského dračáku Dragonbane? PDFka jsou venku!

25. 4. 2023 14:50 | RPG | autor: Pavel Bareš |

O fantasy RPG Dragonbane – rebootu klasického švédského dračáku Drakar och Demoner z osmdesátých let – jsme v poslední době mluvili převážně ve spojitosti s otevřenou licencí, kterou jej vydavatel Free League doprovází a která má hráčům umožnit tvořit (a prodávat) spoustu dodatečného obsahu k tomuhle lokálnímu konkurentovi D&D. Což je sice pěkné, ale co z toho, když hra samotná má vyjít až na podzim? 

Inu, čekání je u konce, tedy alespoň z půlky. Na papírové příručky si sice budeme muset ještě počkat, ale PDF soubory jsou k dispozici už teď. Pokud máte předobjednáno (nebo si předobjednáte teď), během chvilky vám v mailu přistanou digitální soubory ze základního core setu – a že jich není málo. Vlastně je toho tolik, až si říkám, jestli si někdo náhodou nepopletl cenovky.

V základní (a jediné aktuálně dostupné) edici na vás totiž čeká základní příručka s pravidly, soubor jedenácti dobrodružství dávající dohromady epickou kampaň, booklet umožňující hrát Dragonbane v sólo módu, velkou barevnou mapu herního světa, 70 ilustrovaných karet pokladů, zbraní a všemožných tentononců, deset hracích kostek, pět předpřipravených postav a oboustrannou bitevní podložku. Což je za tisícovku až neuvěřitelně štědrá nálož.

Samozřejmě si na všechny fyzické verze budete muset počkat do podzimního vydání, ale s PDF soubory se můžete vesele pustit do hraní už teď. A pokud si chcete nejdřív osahat, jestli by vás tenhle moderní reboot švédského dračáku bavil, na stránkách vydavatele na vás čeká i 50 stránkový quickstart s úvodním dobrodružstvím dostupný zdarma.

Nejnovější články