Chaosium spouští soutěž o 46 tisíc korun pro všechny designéry RPG pravidel
Novinka zdroj: Chaosium

Chaosium spouští soutěž o 46 tisíc korun pro všechny designéry RPG pravidel

20. 3. 2024 12:30 | RPG | autor: Michal Krupička |

Studio Chaosium je v komunitě známé především RPG pravidly jako Call of Cthulhu nebo Runequest. Ve druhém jmenovaném byly položené základy systému Chaosiums Basic Roleplaying (BRP), který stojí na hodech na procenta. Ten – jako mnoho jiných systémů – podléhá licenci ORC, která umožňuje využívání systému i pro další projekty, podobně jako je tomu třeba u Dungeons & Dragons, respektive samotných mechanik páté edice.

Poslední verze BRP vyšla v roce 2023 a Chaosium teď vyzívá tvůrce obsahu k soutěži o nejlepší pravidla založená právě na něm. Chce tím zajistit podporu a inovace v komunitě. Nejvíc vítané jsou pak samozřejmě takové projekty, které využívají systém s co největší originalitou. Kromě ní se hodnotí celkový design a samozřejmě prodejnost takového nápadu.

Je pak jedno, zda projekt míří spíš na digitální nebo fyzické vydání. Samotné projekty můžete přihlašovat zde bez jakéhokoliv poplatku. Podmínkou ale samozřejmě je, aby byly v angličtině a poskytnuté do uzávěrky 31. května 2024.

Přihláška se navíc ptá, jaký rozpočet očekáváte a musíte i vysvětlit, jak případná odměna za vítězství pomůže v realizaci projektu. Nutno podotknout i to, že si vydavatel neříká o vlastnictví samotného nápadu a svět a jeho pravidla ponechá plně v rukou tvůrců.

Pokud vaše pravidla zaujmou a dostanete se mezi deset nejlepších, obdržíte na svůj projekt přes 10 000 korun, zatímco tři nejlepší tvůrci dostanou rovnou 46 000 korun. A ještě je tu možnost vyhrát díky volbě komunity. Její hlasování přinese jednoho výherce ceny hráčů, která je odměněná také 10 000 korunami. Pro většinu vítězů ale možná bude stejně důležité i to, že obdrží oficiální značku od Chaosium, kterou si mohou umístit na svá pravidla, jež bude vydavatelství navíc oficiálně propagovat.

Tak co, troufnete si ukázat, že váš nápad se hodí i někam jinam než do šuplíku a do party vašich nejbližších kamarádů?

Nejnovější články