Tvůrci Nemesis a Cest osudu vás posadí do hororového Orient Expressu v deskovce na motivy RPG Call of Cthulhu
Novinka zdroj: Chaosium

Tvůrci Nemesis a Cest osudu vás posadí do hororového Orient Expressu v deskovce na motivy RPG Call of Cthulhu

18. 7. 2023 9:06 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Možná jste někdy slyšeli o RPG Call of Cthulhu, které hrdiny přenáší do depresivního, chapadlovitého světa inspirovaného prací H. P. Lovecrafta. A možná někdo znáte, nebo jste dokonce i hráli kultovní oceňovanou obří kampaň Horror on the Orient Express, ve které se detektivové vydali na zvrácenou jízdu jedním z nejznámějších železničních spojení.

Horror on the Orient Express: The Board Game zdroj: Chaosium

Kdyby ale ne, vůbec to ničemu nevadí. Celý zážitek si totiž v roce 2025 užijete v podobě stolní hry Horror on the Orient Express: The Board Game, která zadaptuje tento známý příběh do kooperační hry pro 1 až 4 hráče. U designu hry spojili své síly Adam Kwapiński a Michał Gołębiowski, tedy autor Nemesis či Frostpunku a jeden z autorů temného fantasy Cest osudu.

Hráči se zhostí rolí vyšetřovatelů a budou procházet luxusním vlakem, který cestuje do alternativních světů. Přitom narazí na různé propriety kosmického hororu, jako jsou fanatici nebo různými způsoby pokřivená monstra, mezi něž patří třeba upíři.

Samotné vydavatelství Chaosium slibuje, že půjde o „plnohodnotný RPG zážitek v deskovém podání“. Proto nebudou chybět možnosti úprav postav, jejich vylepšování, získávání nových dovedností či výbavy a osvojování kouzel. Klíčové taktéž bude hledání stop, odhalování skrytých fanatiků a vyslýchání cestujících, během čehož využijete unikátní kostku pro sledování psychického stavu pasažérů. To vše při jednom sezení na zhruba 2 hodiny.

Aby byl zachován zmar předlohy, rozhodně nepůjde o žádnou procházku růžovým sadem. Naopak lze očekávat, že při svém snažení mnohokrát neuspějete. Snad ale uspěje samotná hra na Kickstarteru, kam se chystá v první polovině příštího roku. Jak již bylo řečeno, vydání je mířené na rok 2025. První zájemci si hru ale zahrají už příští měsíc na Gen Conu, kde bude dostupný prototyp.

Nejnovější články