Čeká nás RPG podle věhlasného animáku Adventure Time
Novinka zdroj: Cryptozoic

Čeká nás RPG podle věhlasného animáku Adventure Time

28. 6. 2023 14:50 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Nebudu se raději ani pokoušet v tomhle článku předstírat větší než naprosto minimální znalost toho, o čem Adventure Time je. Vím o něm totiž přesně tři věci: Že je to ohromný niche popkulturní fenomén; že ten pes se dokáže natahovat jako Saxána; a že o něm ve skutečnosti vím jenom dvě věci, protože víc než výše zmíněné z hlavy nevydoluju.

Ale momentíček, něco by se přece jenom našlo: Z Adventure Time bude TTRPGéčko! Adventure Time: The Roleplaying Game mají na starosti v Cryptozoic Entertainment, kteří se ve spolupráci s Warner Bros. pustili do vývoje a koncem léta mají spustit kickstarterovou kampaň. 

Výsledkem má být RPG zachycující atmosféru původního animáku, ktré nabídne hráčům tu správnou kombinaci poťouchlých, dětinských dobrodružství s upřímnými emočními momenty. Hrát budete jak za protagonisty ze seriálu, tak za vlastní vytvořené postavy.

Corebook má obsahovat pár předpřipravených scénářů včetně nějakého tutoriálového a celou hru má pohánět improvizačním divadlem inspirovaný systém založený na známé praktice „Ano, a?”, která má zajistit, aby se hraní orientovalo mnohem víc na kolaborativní tvorbu příběhů než na počítání matematických rovnic. 

Adventure Time: The Roleplaying Game má být koncipované jako hra, do které se mohou pustit jak fanoušci seriálu RPG hrami nepolíbení, tak i zkušení veteráni, kteří si v ní také najdou to svoje. Jak dobře tyhle ambice Cryptozoic Entertainment promění v realitu, to se fandom dozví snad už za pár měsíců. 

Nejnovější články