Další figurková deskovka podle Star Treku rekonstruuje bitvu u Wolf 359
Novinka zdroj: Gale Force Nine

Další figurková deskovka podle Star Treku rekonstruuje bitvu u Wolf 359

26. 6. 2023 12:12 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Gale Force Nine nepřestává sypat hry ze známých univerz. To jemu vděčíme za několik projektů v rámci Firefly včetně aktuálně běžící kampaně pro výroční edici původní deskovky či nedávno také za nové sety pro figurkovku World of Tanks. Ve svém portfoliu mají i značku Star Trek a z ní vzešlou hru Ascendancy, kterou zanedlouho doplní nová hra Star Trek: Away Missions.

Tahle figurková deskovka sleduje jednu z nejničivějších bitev v systému Wolf 359, kde proti sobě stanuly síly Spojené federace planet a Borgů. Jedná se o hru pro dva hráče, v níž se jeden ujme týmu hrdinů pod vedením Williama T. Rikera a druhý jednotky borgských Locutus.

Hlavním úkolem každého z týmů je plnit mise a tím získávat body. Kdo má po třech kolech více bodů, vyhrává. Herní náplň sestává ze špionáže a bojů, kdy ke slovu přijde hrst kostek a speciální schopnosti jednotlivých bojonvíků.

V základní krabici nazvané jednoduše Battle of Wolf 359 je kromě 140 karet, kostek, herních desek a žetonků i 10 figurek – 4 pro Federaci a 6 pro Borgy, takže se dá očekávat větší asymetričnost stran. Zároveň se už teď ví o dvou rozšířeních.

zdroj: Gale Force Nine

První z nich se jmenuje Sela’s Infiltrators a povedete s ním romulanskou jednotku pod vedením titulní Sely, zatímco v Gowron’s Honor Guard se pod vedením Gowrona ujmete klingonských figurek.

Star Trek: Away Missions vyjde 12. srpna a už teď si v oficiálním obchodě Gale Force Nine můžete udělat předobjednávku. Základ stojí 1 300 korun, každé z rozšíření 540 korun a za stovku si ještě můžete přikoupit tematické kostky pro jednotlivá rozšíření.

Nejnovější články