Can you see them? je hororová kampaň pro všechny systémy z podivného města plného děsu
Novinka zdroj: DMDave Publishing

Can you see them? je hororová kampaň pro všechny systémy z podivného města plného děsu

25. 1. 2024 14:08 | RPG | autor: Michal Krupička |

Can you see them? je RPG kampaň plná děsivých příběhů, která je původně určená pro Horror RPG běžící na slavném švédském systému Year Zero, ale její tvůrci se dušují, že jde použít pro jakákoliv RPG pravidla. To knize rozhodně pomůže se prosadit, ostatně aktuálně běžící crowdfudingová kampaň na Backerkitu už vybrala 1,5 milionu korun.

Představte si, že se proberete v přepravním kontejneru se skupinou neznámých lidí. Musíte se dostat ven, jen abyste zjistili, že jste ve známém městě v Oklahomě. Brzy však odhalíte, že je opuštěné. Ale ne úplně. Narazíte na překážky, které otestují vaší příčetnost a potkáte tvory z nočních můr včetně těch, kteří zvládnou vymazat vzpomínky při pouhém pohledu na ně. Tenhle děsivý svět si bere inspiraci v H. P. Lovecrafrovi nebo Zealii Bishop a její povídce The Mound.

Tvůrci označují Can you see them? za víc než hru. Mluví o něm jako o oživlém hororovém filmu, sestupu do šílenství a nebo testu přežití proti temnotě. Odhalování maloměsta, proč je prázdné i toho, kdo jsou vaši sousedé z kontejneru a vlastně i vy sami, zní vskutku neskutečné zábavně a pořádných hororových RPG není nikdy dost.

kampani stojí PDF verze knihy 500 korun, paperback 750 korun a verze v pevné vazbě 1 000 korun. Další edice zaujmou hlavně ty, co ještě nemají původní systém nebo sběratele. K rozšíření v pevné vazbě totiž za 1 200 korun dostanete právě Horror RPG v měkké vazbě v limitované edici s přebalem vyvedeným tak, jako by šlo o osmdesátkový hororový magazín.

Pak jsou tu samozřejmě další úrovně, které přináší kostky, referenční karty a mnoho dalšího, přičemž ta nejdražší shromažďující úplně vše stojí 2 500 korun. Samozřejmě se musíte připravit i na to, že v případě fyzických odměn si připlatíte minimálně 200 korun za poštovné.

Autoři plánují rozesílat PDF verze hned v únoru po skončení kampaně. Tištěné verze pak budou dostupné koncem dubna nebo začátkem května tohoto roku, žádné dlouhé čekání. Pokud chcete nahlédnout pod pokličku podivného hororového maloměsta, kampaň v sobě nabízí i bezplatný kus pravidel Horror RPG k nahlédnutí. Tak co, půjdete se podívat, zda Je uvidíte?

Nejnovější články