Osprey Games z vás v nových RPGčkách udělají inteligentní pavouky i hororové detektivy
Novinka zdroj: Osprey Games

Osprey Games z vás v nových RPGčkách udělají inteligentní pavouky i hororové detektivy

16. 1. 2024 9:35 | RPG | autor: Michal Krupička |

Začátkem nového roku všemožná nakladatelství oznamují nové projekty a dnes se podíváme na dva kousky, které na druhou polovinu roku chystá studio Osprey Games, které kromě historických knih a deskovek produkuje i RPG.

První novinkou, která vyjde 29. srpna 2024, je Through the Hedgerow. Díky ní se stanete cestovateli v čase, kteří se v tajné válce proti temnotě snaží zachránit říši zvanou Venkov. Briar Company, jíž budete součástí, pod sebou nesdružuje jen lidi, ale i Fey. Díky tomu budete moct hrát třeba za magické ptáky, oživlé strašáky nebo inteligentní pavouky.

Through the Hedgerow zdroj: Osprey Games

Vaše družina bude představovat Šampiony světla, kteří budou zkoušení temnotou ve středověku, během industriální revoluce i druhé světové války. Proti vám se postaví jak jiní Fey, tak fanatičtí inkvizitoři, čarodějky a mnoho dalšího. Vývojáři tvrdí, že jejich nový systém Checks & Challenges pro Through the Hedgerow inspiruje hráče, aby přispívali svými akcemi do vyprávění. Zároveň ale využívá vlastnosti jako rozum, představivost a mysticismus k překonávání různých překážek.

Hra rozhodně zní zajímavě a uvidíme, jak nakonec dopadne. Už teď si můžete předobjednat její PDF verzi za 500 korun. Jinou verzi zatím bohužel neseženete, protože anglické vydavatelství přímo do České republiky neposílá fyzické knihy.

Druhé RPG zní možná ještě zajímavěji. The Terror Beneath autoři označují jako RPG o vyšetřování podivného lidového hororu. Inspirují se dílem Arthura Machena, který se proslavil hororovými romány jako Bílí lidé nebo Hrůza. Ostatně jeho dílo Velký bůh Pan, publikované prvně v roce 1890, označil Stephen King za asi nejlepší hororový příběh v anglickém jazyce.

RPG vás přenese do Británie na počátku dvacátého století, kde se na venkově střetnete s kulty, legendárními bestiemi a folklórními povídačkami. Ve městech se zase postavíte alchymistům a šíleným vědcům, kteří kombinují vědu a okultní nauky, aby dosáhli svých temných ambicí. Hra bude využívat slavný detektivní systém GUMSHOE a do role vyšetřovatelů vás vpustí 26. záři 2024. I v tomto případě si můžete předobjednat PDF za stejných 500 korun.

Nejnovější články