Weimar: The Fight for Democracy

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
180-360 min.
více méně
Doporučený věk:
Ilustrátoři:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:

Devátého listopadu 1918 je chladný podzimní vzduch v Berlíně plný napětí. Dělníci plánují stávku, a protože je město plné vojáků, nevědí, zda ten den přežijí. O tři hodiny později už německá monarchie neexistuje a rodí se první německá demokracie.

Weimar: The Fight for Democracy je hra o hlavních aktérech ve spektru nové republiky. Sociální demokraté a konzervativci se snaží bránit demokracii; komunisté a nacionalisté se snaží svrhnout vládu a nastolit vlastní režim. Přežije tato rodící se republika? Nebo Německo – stejně jako v historii – podlehne nacistům a stane se bezprávným státem? Nebo vznikne Svaz socialistických německých republik?

Hra zahrnuje dvě hlavní „bojiště“: Ve veřejném mínění bojují strany o vliv v důležitých politických otázkách, jako je ekonomika, média nebo zahraniční záležitosti. Vítězství v těchto otázkách jim přináší body a umožňuje přijímat významná rozhodnutí. Současně se strany snaží ovládnout ulice a umístit své stoupence ve velkých městech Německa na demonstrace, pouliční boje a akce polovojenských organizací.

Weimar (Výmar) je napínavá a vzrušující karetní hra na velmi zajímavé téma. Karty lze hrát na události, veřejné mínění nebo akce v ulicích.

V každém ze šesti herních tahů strany zahrají jednu agendu, která určuje jejich strategii pro daný tah (např. modifikace jejich hracího balíčku dvanácti karet, definování problémů, získání výhod v ulicích). Cíle stran jsou asymetrické a protichůdné. Zatímco demokratické strany bodují za stabilizaci státu a odstranění chudoby, nedemokratické strany bodují za převraty a nepokoje.

zobrazit více zobrazit méně
Nic tady není
Nic tady není
Nic tady není

Nejnovější články