The Shores of Tripoli

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
45-60 min.
více méně
Doporučený věk:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:

Od konce americké revoluce byly obchodní lodě mladé republiky Spojených států snadnou kořistí pirátů z barbarského pobřeží. V roce 1801 chtěl čerstvě inaugurovaný prezident Thomas Jefferson této hrozbě učinit přítrž a vyslal do Středozemního moře "pozorovací eskadru". Když eskadra dorazila do Gibraltaru, dozvěděla se, že bašta Tripolisu již vyhlásil VÁLKU!

Hra Shores of Tripoli rozehrává tuto vzrušující epizodu rané americké vojenské historie. Jeden z hráčů bude v roli Spojených států tlačit na Tripolitánii, aby umožnila volný pohyb amerických obchodních lodí, nebo bude čelit následkům. Druhý hráč bude jako bašta Tripolisu pokračovat v lukrativním pirátství obávaných korzárů a zároveň čelit americké hrozbě na souši i na moři.

Krásné a informativní karty představují historické události a vůdce z první barbarské války. Hráči mohou přesouvat lodě, zahajovat bitvy, podnikat pirátské nájezdy, zapojovat se do diplomacie a přijímat posily. Součástí je více než 80 dřevěných hracích dílků, 24 kostek a prvotřídní mapa.

zobrazit více zobrazit méně
Nic tady není

Kolik si vydělá autor Příští stanice Londýn a vydavatel Votes for Women?

Pár odvážlivců se nebojí hovořit o penězích v deskoherním průmyslu.

Nejnovější články