The Other Side of the Hill

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
180-720 min.
více méně
Doporučený věk:
Ilustrátoři:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:

Zatímco v Evropě zuřila druhá světová válka, ve zdánlivě monolitické německé válečné mašinérii narůstalo napětí. Hitler, stejně jako diktátoři před ním, pověřil své přisluhovače překrývajícími se pravomocemi, aby se spikli proti sobě a on zůstal arbitrem. Německé vojenské vedení fungovalo dostatečně dobře, protože německé armády postupovaly v dobývání za dobýváním. Ale Hitlerův rozkaz neustupovat v těžké zimě 1941-1942 znamenal zlom ve způsobu vedení války. Všechna rozhodnutí nyní musela být schválena shora - což byl flagrantní obrat německé vojenské tradice stanovování cílů a ponechání volnosti podřízeným při jejich dosahování. S tím, jak německým generálům unikalo vítězství v bitvě o Evropu a blížila se konečná porážka, se do popředí stále více dostávaly jejich konkurenční plány. V rozporu se svým nadřízeným se vojenští velitelé snažili o dohodu se Spojenci a v několika případech i o konec režimu.

The Other Side of the Hill je desková hra, která simuluje dopady, které měl tento boj o moc uvnitř německého vrchního velení na vývoj druhé světové války. Až čtyři hráči představují vojenské velitele, kteří spolupracují a soupeří při řízení válečné strategie Německa. Aby zvítězili, musí soupeřit o prestiž tím, že posunou kariéru svých oblíbených velitelů armád a armádních skupin, získají svůj podíl na snadných vítězstvích v začátku války a pak se vyhnou odpovědnosti za katastrofy na bojišti, když se Sověti a západní spojenci upevní a zatlačí zpět.

Hráči budou sledovat skryté cíle, aby ovládli německý důstojnický sbor jménem zájmových skupin, jako jsou technicky zaměření profesionálové, tradicionalistická stará garda nebo protinacističtí disidenti - to vše za situace, kdy spojenecká letadla bombardují německý válečný průmysl a spojenecké armády se tlačí na všech frontách. Stejně jako v historii musí hráči sladit protichůdné role. Úkolem německého generálního štábu je zadržet Spojence, ale priority jednotlivých klik mohou rozvrátit jakoukoli společnou strategii. A pozor: jeden z hráčů může tajně sabotovat válečné úsilí!

The Other Side of the Hill nabízí soutěž pro dva, tři nebo čtyři hráče a také plně kooperativní, částečně kooperativní a solitérní režimy. Hrací karty obsahují poutavé historické detaily o skutečných německých generálech druhé světové války, strategických směrnicích, válečných událostech a osobnostech spiknutí "Černého orchestru", jehož cílem byl atentát na Hitlera. Zažijte evropské divadlo druhé světové války tak, jak jste ho ještě nikdy nehráli - z druhé strany kopce!

zobrazit více zobrazit méně
Nic tady není

Nejnovější články