Sand

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
120 min.
více méně
Doporučený věk:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:

Lidé tomuto rozlehlému místu říkají pouze poušť, protože si nikdo nepamatuje, co tu bylo předtím. Zlatý věk lidských bytostí už dávno pominul. Teď je tu jen písek a jediná naděje je ve vlhku.

Cestovatelé procházejí pouští, která se táhne od svahů pohoří Akaishi až k útesům Seaclaw. V polorozpadlých starobylých městech žijí poslední lidské komunity, které se snaží přežít tím, že shánějí potravu z toho mála zeleně, co ještě zůstalo. Tito pouštní cestovatelé přepravují zboží na hřbetech svých housenek. Ačkoli jejich jediným cílem je vydělat co nejvíce peněz, zároveň víceméně záměrně pomáhají vracet život do pouště tím, že z umělých skleníků měst převážejí drobné rostliny do nejodlehlejších koutů tohoto písečného oceánu.

Hra Sand, kterou navrhli Ariel Di Costanzo a Javier Pelizzari a ilustroval Ernest Sala, je z žánru „seber a doruč“, kterou si lze užít samostatně nebo ve skupině až čtyř hráčů při partiích trvajících přibližně 120 minut. Hráči musí po šesti kolech (pěti ve hře pro čtyři hráče) získat co nejvíce zlata, aby vyhráli.

Ve hře Sand se hráči ocitají v kůži těchto neohrožených pouštních cestovatelů, kteří procházejí cestami na hrací ploše a navštěvují různá města. Sbírají zboží, aby je odvezli na jiná místa, a vydělávají tak zlato za dopravní služby. Duny překonávají na hřbetech svých věrných housenek, které se v péči o ně rozrostou a pomohou hráčům efektivněji plnit jejich úkoly. Po cestě se k nim přidají užiteční společníci a budou jim svěřené úkoly, jejichž splnění přinese na konci cesty dobré výhody. Pomozte rostlinám znovu zapustit kořeny a snad ještě existuje nějaká naděje pro toto zpustošené místo...

zobrazit více zobrazit méně
Nic tady není

Nejnovější články