Life in Reterra

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
35 min.
více méně
Doporučený věk:
Ilustrátoři:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:

Za nedlouho bude svět, jak ho známe, jen zarostlou vzpomínkou - a přestože se svět změnil, my se měníme s ním a využíváme vše, co najdeme, abychom si vytvořili nový způsob života.

Život v Reterře je (znovu)budovací hra a je na každém hráči, aby si vybudoval vlastní komunitu. Pro sestavení si vyberte jednu ze tří tematických stavebních sad připravených ke hře nebo si sestavte sadu vlastní. Každá sada se skládá z pěti karet budov a ke každé kartě jsou přiřazené destičky budov.

Každý hráč začíná s jednou čtvercovou destičkou země ve hře. Každá destička země je rozdělená na mřížku 2x2, přičemž na každém políčku mřížky se nachází jeden z pěti typů terénu; na políčku může být také umístěná ikona vybavení nebo jeden ze čtyř typů relikvií. Hráči mají v ruce také tři dílky země a pět dílků země je vyložených lícem nahoru.

V tahu si vyberete destičku země z ruky nebo z nabídky a přidáte ji do svého společenství, které může mít na každé straně maximálně čtyři destičky. Pokud má destička ozubené kolo, můžete na toto kolo umístit buď obyvatele ze zásoby, nebo do své komunity umístit destičku budovy... každá část budovy však musí být podepřená ozubeným kolem a všechna tato kola musí být na stejném typu terénu.

Jakmile máte budovu ve hře, získáte sílu karty budovy a můžete ji použít jednou v každém svém následujícím tahu. Třeba můžete umístit žetony relikvií za další body, umístit další obyvatele, vyřadit soupeřovy relikvie nebo získat body za to, že jste postavili velké části terénu nebo máte více budov než kdokoli jiný.

Jakmile má každý ve svém společenství šestnáct destiček, hráči bodují za to, co postavili, a získávají body za bloky terénu o délce alespoň sedmi políček, obklopené zdroje energie (což je zvláštní typ destičky), obyvatele, relikvie a budovy.

zobrazit více zobrazit méně
Nic tady není

Nejnovější články