Jagged Alliance: The Board Game

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
45-360 min.
více méně
Doporučený věk:
Ilustrátoři:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:

Jagged Alliance TBG je kooperativní desková hra s miniaturami, která vám umožní převzít roli oblíbených žoldáků Jagged Alliance a bojovat proti Deirdranně a jejím přisluhovačům ve hře s jedinečnou variabilní bojovou taktikou.

Díky modulárnímu systému mapových destiček a tvorbě scénářů a flexibilnímu postupu umožňuje Jagged Alliance krátké skirmish hry nebo večerní kampaně a umožňuje vám také sestavovat vlastní scénáře!

Hráči si mohou přidat další pohyb a zvýšit své šance na zásah v boji tím, že utratí únavu nebo poškodí zbraně pro větší efekt. Žoldnéři si pak mohou odpočinout a opravit se nebo vyléčit, ale každý tah odpočinku posune počítadlo času dopředu k dalšímu protiútoku nepřítele nebo nové události, která změní podmínky bitvy a/nebo přidá další vedlejší mise k řešení. Hráči musí zvládat různé hrozby a mise a zároveň postupovat za svým hlavním cílem na mapě, který se s každým scénářem mění.

Žoldáci si s sebou v průběhu kampaně berou vybavení, spojence a zkušenosti, čímž se jejich žoldáci neustále zlepšují.

Hráči mohou vybavovat a vylepšovat žoldáky, osvobozovat sektory od okupačních sil a získávat za ně peníze a lepší vybavení, zachraňovat vděčné civilisty, aby obsadili vaši domobranu, nebo narážet na potulné krvelačné kočky, když se snažíte bojovat proti nekalým velitelům Deirdranny a jejich spiknutím, která se budou stupňovat, čím více sektorů osvobodíte.

Hra využívá prvky bojových her, jako jsou Dark Souls, Imperial Assault nebo Conan, a přidává více taktických rozhodnutí a vlivu hráče, jako je terén a krytí a různí, vyvíjející se nepřátelé, stejně jako nové dovednosti žoldáků a spoustu vybavení a zbraní a metahru, která spravuje vaši milici a brání vaše těžce získané sektory.

Také: Bloodcats!

Založeno na videoherní sérii Jagged Alliance.

zobrazit více zobrazit méně
Nic tady není
Nic tady není

Jagged Alliance: The Board Game – recenze videoherní legendy v plné, stolní síle

Videoherní série Jagged Alliance je dneska kultovkou. Bohužel takovou, která se už mockrát pokusila o znovuzrození, což se jí ale od druhého dílu nedaří. Naposledy to zkusila koncem loňského roku s Rage!, ale na ni je škoda plýtvat slovy. Zato její stolní adaptace je na tom mnohem líp.

Nejnovější články