Dune: CHOAM & Richese

Podrobnosti
Rozšíření pro:
Počet hráčů:
Herní doba:
120 min.
více méně
Doporučený věk:
Ilustrátoři:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:

Toto rozšíření přidává do deskové hry Dune dvě nové frakce: CHOAM a Richese, a dvě nové varianty.

Combine Honnete Ober Advancer Mercantiles neboli CHOAM kontrolovala většinu ekonomických záležitostí v celém vesmíru a měla velký zájem o Arrakis nejen v oblasti produkce koření. Díky kontrole meziplanetárního obchodu byl CHOAM největším jednotlivým zdrojem bohatství v Impériu. Vliv na CHOAM byl hlavním předmětem politického manévrování v Impériu, a to jak za účelem maximalizace dividend, tak i za účelem odčerpání zisků. Vedoucí představitelé a byrokraté CHOAMu se věnovali kontrole životně důležitých produktů, které obohacovaly Velké domy... a samotný CHOAM.

Rod Richese, stejně jako Ixiáni, měl zaslouženou pověst vynalézavého rodu a vytvářel důležité technologické vynálezy. Hrabě Ilban Richese však utrpěl řadu obchodních omylů, které hrozily zkrachováním. Poté, co byli sesazení z vedení Arrakisu, byli nucení rozprodávat důležité výtvory jen proto, aby získali dostatek prostředků na další snahu konkurovat.

Toto rozšíření také zavádí vůdcovské dovednosti, které umožňují přiřadit jednomu z vůdcovských disků dovednost jako Mentat, Mečíř Ginaz nebo Adept Prana Bindu. Obsahuje také karty pokročilých pevností, které vám dávají "výhodu domácího pole" při boji v pevnosti, kterou ovládáte.

zobrazit více zobrazit méně
Nic tady není
Nic tady není
Nic tady není

Nejnovější články