Crusader Kings

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
180 min.
více méně
Doporučený věk:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:

Jste křižácký král, který usiluje o bohatství, politickou moc, náboženský vliv a vojenskou sílu napříč kontinentem i generacemi. Přetvořte dějiny středověké Evropy k obrazu svému - jen kdyby vám váš hloupý syn, který má zdědit trůn, nezkazil vaše velkolepé plány...

Desková hra Crusader Kings zachycuje podstatu zážitku z videohry Crusader Kings ve fyzické stolní podobě. V jádru se jedná o strategickou hru, ale se zvláštním důrazem na postavy, intriky a drama. Je to velká, krásná hra soustředěná na mapu středověké Evropy, která používá karty pro akce, postavy a události a dobře zpracované plastové miniatury, které představují rytíře, armády, hrady a další.

V této hře je vaším cílem rozšířit svůj vliv po středověké Evropě a dovést svou dynastii k vítězství nad soupeři. Abyste toho dosáhli, musíte po generace vychovávat svůj rod, budovat a rozvíjet své panství, být prozíraví v oblasti diplomacie a intrik a moudře využívat své vazaly k růstu svého bohatství a vojenské moci a zároveň plnit svou povinnost účastnit se křížových výprav do Svaté země.

Abyste zvítězili, musíte přežít nájezdy, spiknutí, křížové výpravy, a dokonce i manželství! Nebo mít alespoň připravené děti či sourozence, kteří převezmou trůn, pokud váš regent zemře. Pokud se vám nepodaří vychovat vhodného dědice, může to znamenat konec vaší dynastie.

zobrazit více zobrazit méně
Nic tady není
Nic tady není
Nic tady není

Nejnovější články