Autobahn

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
90-150 min.
více méně
Doporučený věk:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:

Autobahn je ekonomická strategická hra o budování německého dálničního systému ve třech časových obdobích od konce druhé světové války do současnosti.

Na konci druhého období (v roce 1990) se po sjednocení otevírají možnosti dalšího rozšíření sítě do východní části země.

Jako ředitel v rámci organizace BundesAutobahn jste zodpovědný za řízení a rozvoj německého spolkového dálničního systému.

Kromě výstavby silnic budete zodpovědní také za usnadnění přepravy zboží do sousedních zemí a výstavbu čerpacích stanic, které budou z této nové dopravy těžit.

Když se budete podílet na rozvoji sítě, získáte místa ve správních radách jednotlivých dálnic a ty vám na začátku každého období navýší rozpočet.

V průběhu hry vaši členové správních rad nakonec postoupí na prestižnější místa v budově Bundesautobahn, která naopak na konci hry zajistí vítězné body.

Plánujte dopředu, abyste optimalizovali svou efektivitu: Každý váš příspěvek buduje vaši reputaci a získává přístup k novým oddělením a bodovým možnostem, které lépe odpovídají vámi zvolené cestě k vítězství.

Karty v ruce vám umožňují provádět akce na jedné ze 7 hlavních dálnicích.

Pokud chcete své akce využít co nejlépe, než si budete muset karty vyzvednout zpět, musíte je pečlivě naplánovat a dokonale načasovat.

zobrazit více zobrazit méně
Nic tady není
Nic tady není
Nic tady není

Nejnovější články