Zažijte na vlastní kůži epický střet Drákuly s Van Helsingem v nové dvojkovce
Novinka zdroj: Mandoo Games

Zažijte na vlastní kůži epický střet Drákuly s Van Helsingem v nové dvojkovce

13. 7. 2023 8:28 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Studio Mandoo Games v minulosti představilo zajímavé dvojkové štychovky Jekyll vs. Hyde a Jekyll & Hyde vs Scotland Yard, které přenesly známý literární hororový příběh do neotřelého herního zážitku. A právě na tradici těchto dvou her se pokusí navázat i chystaná novinka Dracula vs. Van Helsing od dvojice Théo Rivière a Maxime Rambourg.

Jak lze očekávat z názvu, opět se dočkáte střetu dvou legendárních postav z hororové historie, kdy se upírský hrabě konečně postaví ve finálním duelu svému neúnavnému lovci. Jako kulisa poslouží Londýn ve věru sugestivním vizuálním podání ilustrátora Webersona Santiaga.

Jelikož jde o dvojkovku, každý z hráčů se ujme jedné strany. Van Helsing se pokusí odstranit všechny životy z Drákuly, zatímco známý krvesaj se snaží proměnit všechny čtyři obyvatele jednoho londýnského okrsku v upíry. Kdo jako první splní svůj úkol, vyhrává.

Celý zápas sestává z pěti kol. Každé kolo hráči postupně dobírají a vykládají karty před sebe ke každému z pěti okrsků. Na konci kola se v každém okrsku porovnají číselné hodnoty a ten, kdo ji má vyšší, zde vyhrává. Zároveň se ale do hraní ještě propisují různé speciální efekty/schopnosti, které aktivujete tím, že danou kartu odložíte.

Celkově to působí jako přístupné a svižné hraní, které si zanechává štychovou příchuť a obohacuje ji o dodatečné systémy. Jedna partie by měla většinou trvat jen něco málo přes 20 minut. Cena zatím upřesněná není, ale tvůrci chtějí hru vydat v říjnu. Tomu odpovídá i její přítomnost na veletrhu Essen Spiel 2023.

Nejnovější články