Zatímco na pulty připlouvá Kapitán Flip, Zoo Vadis nebo rozšíření pro Heat či Bang, pomalu z nich mizí Příval temnoty a Akropolis
Novinka zdroj: Bitewing Games

Zatímco na pulty připlouvá Kapitán Flip, Zoo Vadis nebo rozšíření pro Heat či Bang, pomalu z nich mizí Příval temnoty a Akropolis

23. 2. 2024 15:19 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Další pátek znamená další týdenní shrnutí novinek z našich luhů a hájů. A i když jsme vikinskou karetku Knarr, poslední velké rozšíření Hadí cesta pro Panství hrůzy: Druhá edice a Dune: Imperium – Uprising odbavili samostatnými články, stále je tu několik menších zpráv, které by vám určitě neměly utéct. Proto se do nich pojďme vrhnout.

Jelikož se dneska píše 23. února, jedná se o důležitý den pro vydavatelství Blackfire, které dnes do obchodů pouští Heat: Hustý déšť a Kapitán Flip. Jedno je vyhlíženým rozšířením do výtečné závodní hry (recenze tady), které přidává dva nové závodní okruhy, možnost hraní až v sedmi lidech a nebezpečné kaluže.

Druhé je opravdu nenáročnou rodinou polízanicí, kde taháte destičky a umisťujete je na herní plán. Tuhle dvojici z pohledu novinek ještě doplňuje Albi s Bang! – Legendy, tedy další z řady rozšíření pro karetní western s nechvalně i chvalně proslulými postavami a mechanismy slávy.

Lidé v dnešní turbulentní době však častokrát nežijí přítomností, nýbrž budoucností. A i ta skrývá několik důležitých zpráv. Rexhry třeba pomalu spouští předobjednávky na vyhlíženou stylovou dvojkovku Kacíř: Zkáza Roanoke, kde se coby čarodějnice či její lovec budete snažit přelstít druhou stranu. Předobjednávky jsou předzvěstí blížícího se vydání, ke kterému dojde někdy v průběhu března.

Příval temnoty 2: Zkáza nebes zdroj: Rexhry

A vzhledem k tomu, že se mladému vydavatelství Old Dawg povedlo urychlit výrobu a vyřešit rychle dopravu, na konci tohoto měsíce vyjde i Zoo Vadis – evoluce a nová verze vyjednávací hry Reinera Knizii, kde se coby zástupci zvířecích ras budete dohadovat o vedení zoologické zahrady.

Naopak náročná eurovka Nukleum se kvůli pirátům v Rudém moři musela ze svého březnového slotu přesunout na polovinu dubna. Rovněž se zatím nechystá překlad prvního rozšíření Austrálie, protože se mapa nevejde do krabice od základu a nepřidává tolik obsahu, aby se ospravedlnila cenovka. Nicméně není vyloučené, že se plány v budoucnu změní. Jenom se nejdříve musí dařit základu. Aspoň bude více času na jiné tituly.

Věnovat ho můžete třeba únorové novince Příval temnoty 2: Plameny pekelné a jejímu rozšíření Zkáza nebes. Jenom si dávejte pozor, pokud zmíněnou expanzi zatím nemáte. Rexhry hlásí, že došly skladové zásoby a všechny vytisklé kusy jsou už pouze v obchodech. V relativně blízké budoucnosti by tak mohla být ohrožená dostupnost a dotisk v tuto chvíli ještě není jistý, teprve se uvidí. To samé platí u oceňovaného Akropolis, jehož má TLAMA games už jenom posledních pár kusů. Leč v tomto případě nemusíte příliš dlouho zoufat, protože už v květnu dorazí dotisk, který bude rovnou obsahovat i pravidla pro sólo variantu (aktuálně je naleznete zde).

A nakonec taková zajímavost. Právě dnes 23. února ve 12:00 došlo ke spuštění registrací na už šestý Tlamaraton, během něhož se nadšenci v prostorách prodejny TLAMA games po celých 24 hodin oddávají hraní svých oblíbených titulů. A když vydrží až do konce a splní podmínky, odnesou si i hezkou odměnu.

Nejnovější články