Zatímco Embracer zavírá, prodává a propouští ve videoherních studiích, pochvaluje si odvětví se stolními hrami
Novinka zdroj: Fantasy Flight Games

Zatímco Embracer zavírá, prodává a propouští ve videoherních studiích, pochvaluje si odvětví se stolními hrami

2. 4. 2024 13:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Pokud sledujete videoherní scénu, pak vám jistě neuniklo dlouhodobě přetrvávající masivní propouštění vývojářů, prodávání i vyložené zavírání studií. Nevyhnulo se to ani molochovi zvanému Embracer, který dříve skupoval studia ve velkém, jen aby v nich teď propouštěl a ukončoval jejich provoz.

Embracer zároveň v roce 2021 koupil jeho obdobu na poli deskových her – společnost Asmodee, která sama pohltila desítky menších studií a vydavatelství. Vzhledem k současnému stavu videoherního trhu se nabízela otázka, zda i v Asmodee začnou padat hlavy, zanikat studia a her začne ubývat.

To očividně vůbec nehrozí. Šéf Embraceru Lars Wingefors se zas a znovu sešel se svými investory, aby je informoval o nejnovějších událostech. Důvodem byl prodej studia Gearbox (série Borderlands) společnosti Take-Two za téměř 11 miliard korun.

Ale právě v tomto investorském setkání se Wingefors nechal slyšet, kterak mu Asmodee dělá obrovskou radost: „Asmodee je jedním z nejdůležitějších podniků, které ve skupině máme, a budu ho s nadšením podporovat.“

Vyzdvihl zejména nebývalý úspěch sběratelské karetní hry Star Wars: Unlimited, která zmizela z obchodů tak rychle, že její vývojové studio Fantasy Flight Games, pro které se jedná o nejrychleji prodávaný titul vůbec, muselo přijít s novým plánem jejího dotisku.

V Asmodee, jež má zhruba 2 500 zaměstnanců, proto došlo k propuštění pouhých 82 lidí. Budoucnost tohoto odvětví Embraceru je tak zjevně růžová.

Nejnovější články