Star Wars: Unlimited jde na dračku, první tisk se údajně blíží vyprodání
Novinka zdroj: Fantasy Flight Games

Star Wars: Unlimited jde na dračku, první tisk se údajně blíží vyprodání

19. 3. 2024 16:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Fantasy Flight Games do sběratelské karetní hry Star Wars: Unlimited investovalo velké množství zdrojů. Už před vydáním se pyšnilo tím, že jde o jeho doposud největší projekt, jehož životní cyklus má podrobně naplánovaný minimálně do roku 2027, do něhož by mělo vyjít celkově 9 velkých setů.

Takové plány jsou samozřejmě vždy nesmírně riskantní a pokud by se titul na trhu neuchytil, pravděpodobně by to společnost velice bolelo. Nicméně taková situace – zdá se – nenastane. První set Spark of Rebellion je na pultech teprve 10 dní a neustále z nich mizí rychlostí blesku.

Odběr by měl být dokonce natolik rychlý, že ze skladů mateřské společnosti Asmodee už měly zmizet všechny boostery z prvního tisku, takže to, co aktuálně mají skladem obchody, jsou poslední dostupné kusy. U startovní sady je pak situace o něco lepší, leč i tam se mají zásoby tenčit.

Star Wars: Unlimited – Spark of Rebellion zdroj: Fantasy Flight Games

Nejedná se o potvrzenou informaci, protože s ní přišel uživatel platformy Reddit s přezdívkou Vitev008, jenž nasdílel zprávu od svého dodavatele. Informaci poté v komentářích ještě podpořil další uživatel a následně se rozjela diskuze o dostupnosti jednotlivých produktů napříč jednotlivými lokacemi, kde lidé doufají v brzké dodávky druhého tisku.

I když se jedná o neoficiální informaci, není těžké jí uvěřit. Na některých zahraničních webech (včetně online trhu TCGPlayer) jsou produkty vyprodané. Rovněž platí, že jde o informaci určenou pro Severní Ameriku, ale jakmile se podíváte do tuzemských obchodů, tak byste booster box hledali jen marně.

Největší šanci máte se zmíněnou startovní sadou a ve vodách samostatných boosterů. Tam je však možná trochu problém v tom, že evidentně největší zásobu si udělal jeden nejmenovaný řetězec prodejen, který se ji rozhodl využít a trochu nastřelit cenu (129 korun místo 109).

Star Wars: Unlimited zdroj: Fantasy Flight Games

Každopádně zpráva to je jak pozitivní, tak i negativní. Je více než vítané, že se Star Wars: Unlimited takto daří a zvládlo si za takovou krátkou dobu vybudovat poměrně velkou fanouškovskou základu, která pomalu dává vzniknout různým spolkům a skupinám s kompetitivním i svátečním hraním, což se postupně děje i u nás. Samotné chybějící boostery by však mohly představovat komplikaci pro drafty. Bude tedy na pořadatelích turnajů, jestli se jim povede získat nebo schovat dostatečné množství balíčků.

Rovněž taková situace přirozeně láka scalpery, kteří se pokusí zakoupit všechny dostupné zásoby, aby je následně mohli nadšencům prodat za navýšené částky. Ostatně se to už děje, protože když se v posledních dnech objeví display na zmíněném TCGPlayer, jeho cena se místo 2 180 korun pohybuje kolem 3 150.

Nakonec by ale situace nemusela být tak špatná. Asmodee, potažmo Fantasy Flight Games v minulosti tvrdilo, že nehodlají podcenit zásoby a mají plány na to, jak rychle udělat dotisk. Proto už v tamtamech koluje nepotvrzená informace, že by druhý tisk měl být dostupný už v průběhu dubna. V konečném důsledku ale záleží, čemu věříte spíš. Protože internety také probíhá informace, že dodávka dotisku se uskuteční až v průběhu června, což by znamenalo dlouhé období sucha.

Nejnovější články